Thursday, November 30, 2023
25.8 C
Brunei

  -

  Keputusan pusingan kedua HECAS 2023 diumumkan

  Oleh Syahmi Hassan –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 9 NOV – Pengumuman bagi keputusan Pengambilan HECAS 2023 (Pusingan Kedua) untuk Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) iaitu Universiti Brunei Darussalam (UBD), Universiti Islam Sultan Sharif Ali (UNISSA) dan Politeknik Brunei (PB) bagi Tahun Akademik 2023/2024 telah dikeluarkan pada jam 2 petang, hari ini.

  Sehubungan itu, para pemohon bolehlah mengakses akaun HECAS masing-masing untuk mengetahui status permohonan di laman sesawang HECAS iaitu https://hecas.moe.gov.bn.

  Pemohon yang berjaya akan menerima surat tawaran yang dikeluarkan oleh IPTA yang berkenaan.

  Pengesahan bagi penerimaan tawaran hendaklah dibuat selewat-lewatnya hari Jumaat, 24 November 2023 sebelum jam 4 petang.

  Bagi pemohon yang tidak berjaya tetapi memenuhi syarat kemasukan yang ditetapkan oleh IPTA dan berhasrat untuk membuat rayuan, pemohon hendaklah mengambil perhatian mengenai perkara-perkara berikut.

  Pemohon akan diberikan tiga hari waktu bekerja selepas pengumuman bagi keputusan Pengambilan HECAS 2023 (Pusingan Kedua) untuk menghadapkan rayuan.

  Hari terakhir untuk menghadapkan surat rayuan dan dokumen yang berkenaan adalah pada 14 November 2023 sebelum jam 4 petang. Pemohon yang berhasrat untuk membuat rayuan adalah disarankan memohon ke program yang berlainan daripada yang pernah dipohonkan pada bulan Ogos 2023 yang lalu.

  Surat rayuan dan dokumen yang berkenaan bolehlah dihadapkan ke institusi-institusi yang berkenaan sama ada hardcopy atau softcopy.

  Gambar Freepik
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China gesa gencatan senjata menyeluruh segera

  BEIJING, 30 NOV - China hari ini menggesa ‘gencatan senjata kemanusiaan yang berterusan’ dalam konflik Israel-Hamas dalam kertas jawatan yang dikeluarkan oleh kementerian luarnya. "Pihak-pihak...