Friday, August 12, 2022
26.5 C
Brunei

Kes COVID-19 jejas perlawanan Salernitana

-

ROM, 21 DIS – Salernitana menimbulkan keraguan mengenai perlawanan Serie A pada hari ini di Udinese apabila mereka mengumumkan kes COVID-19 telah menghalang skuad mereka daripada mengadakan kunjungan ke barat laut Itali seperti yang dirancang.

Kelab Salerno itu berkata mereka telah mematuhi nasihat pegawai kesihatan tempatan dan telah menghubungi liga Itali.

“Berikutan kes positif dalam skuad, kelab mengambil perhatian mengenai peruntukan peraturan pihak berkuasa kesihatan tempatan Salerno, yang telah meminta penggantungan aktiviti pasukan dan telah melarangnya daripada mengambil bahagian dalam acara sukan,” menurut kelab.

Perlawanan dijadual berlangsung pada pukul 6:30 petang. Sekiranya perlawanan dibatalkan, ia akan menjadi perlawanan pertama yang dibatalkan di Itali musim ini.

Salernitana menduduki tempat terakhir dalam Serie A tetapi berdepan ancaman yang lebih kuat kepada status kedudukan teratas mereka.

Dipromosikan ke Serie A musim ini, mereka melanggar peraturan persekutuan bola sepak Itali disebabkan mereka milik Claudio Lotito, yang juga memiliki Serie A Lazio.

Mereka gagal memenuhi tarikh akhir untuk mencari seorang pembeli dan mungkin disingkirkan daripada liga. – AFP

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

DXY disekat kritik rawatan herba COVID

BEIJING, 11 OGOS – Sebuah laman web perubatan China yang popular telah ditapis oleh pihak berkuasa kerana 'melanggar undang-undang dan peraturan yang berkaitan', beberapa...
- Advertisment -