Monday, March 27, 2023
21.7 C
Brunei

-

Kings raih musim kemenangan pertama

MIAMI, 17 MAC – Sacramento Kings memastikan musim kemenangan pertama mereka dalam tempoh 17 tahun dengan kemenangan 101-96 di Brooklyn Nets semalam.

The Kings kini mempunyai rekod 42-27, menduduki tempat kedua dalam Western Conference dan berada di landasan betul untuk penampilan pertama selepas musim mereka sejak 2006.

Domantas Sabonis mencatat 24 mata dan 21 rebound ketika pertahanan Sacramento melakukan hantaran.

The Kings membenarkan Nets merampas mata penamat terpantas dan tiada mata peluang kedua kerana mereka mengecewakan pasukan Nets yang kini hanya berbaki satu setengah perlawanan di hadapan tempat ketujuh Miami Heat.

Jurulatih Nets, Jacque Vaughn berkata rakan sejawatnya, Mike Brown telah melakukan kerja yang luar biasa untuk mengubah francais itu.

“Saya memberitahunya bahawa dia mempunyai undian saya untuk menjadi jurulatih terbaik tahun ini, dia telah melakukan tugas yang besar untuk membawa mereka ke playoff, 40 kemenangan,” kata Vaughn.

“Untuk memiliki franchise itu, dia layak menerima pujian,” tambahnya.

Indiana Pacers menambah peluang mereka menempah satu slot pasca musim dengan kemenangan 139-123 ke atas pendahulu Eastern Conference, Milwaukee. – AFP

Domantas Sabonis melakukan jaringan semasa separuh masa pertama perlawanan menentang Brooklyn Nets, semalam. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -