Sunday, August 14, 2022
25.2 C
Brunei

Kit ujian PCR kenalpasti varian omicron dilancarkan

-

TOKYO, 15 APRIL – Kaneka Corporation telah mengeluarkan Kit RT-PCR KANEKA “SARS-CoV-2 (Omicron/Delta) versi 2, kit ujian PCR masa nyata yang berupaya secara serentak mengesan COVID-19 bagi varian Omicron (BA.1), Omicron “Stealth” (BA.2) dan Delta.

Kit ujian ini menggunakan satu reagen proprietari yang dibangunkan dengan menggunakan teknologi berkaitan ujian molekul Kaneka untuk mengesan kehadiran tiga varian dengan satu ujian PCR tunggal. Ini dijangka dapat membantu mengurangkan beban yang diletakkan melalui ujian dan untuk membantu dengan memilih ubat dan pendekatan rawatan yang terbaik bagi setiap varian di dalam tetapan klinikal.

Kaneka telah pun mengeluarkan Kit RT-PCR Langsung KANEKA SARS-CoV-2, sebuah reagen diagnostik invitro yang menggunakan teknologi pemprosesan sampel asal Kaneka untuk menghasilkan keputusan ujian dalam masa kurang dari satu jam, Kit RT-PCR KANEKA “SARS-CoV- 2 (L452R/E484Q/E484K/N501Y)”, yang boleh mengesan empat varian secara serentak, dan Kit RT-PCR KANEKA “SARS-CoV-2 (Omicron/Delta)” yang boleh mengesan varian Delta dan Omicron bagi COVID-19.

Produk Kaneka ini digunakan di acara-acara sukan utama dan untuk ujian PCR pra-perjalanan, serta di kemudahan perubatan dan pusat-pusat ujian. Produk ini membolehkan untuk menguji sejumlah besar sampel dengan cepat. – Bernama

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Dua beradik bersatu semula selepas 75 tahun

BHATINDA, INDIA, 12 OGOS – Air mata kegembiraan membasahi pipi seorang pekerja buruh India yang akhirnya bertemu abang tersayang dari Pakistan buat pertama kalinya...
- Advertisment -