Monday, March 27, 2023
25.5 C
Brunei

-

Kitayama raih kemenangan di Bay Hill

ORLANDO, FLORIDA, 6 MAC – Kurt Kitayama membenarkan barisan pemain All-Star kembali ke kejohanan dengan triple bogey, hanya untuk menewaskan mereka semua dengan birdie clutch dan putt lag terbaik dalam kariernya untuk memenangi piala jemputan Arnold Palmer semalam.

Dengan lima pemain terikat di hadapan dan hanya tinggal tiga lubang, Kitayama mendahului dengan putt birdie dari 15 kaki di lubang ke-17 par 3 untuk pendahuluan.

Kemudian, menghasilkan putt dengan kedalaman 50 kaki pada lubang terakhir berhenti satu inci dari lubang.

Par tap-in untuk 72 par genap mungkin merupakan pukulan paling mudah yang dilakukannya sepanjang hari.

Rory McIlroy terlepas pukulan birdie 10 kaki pada lubang terakhir dan merembat skor 70 untuk menamatkan satu pukulan di belakang Harris English, yang bermain bebas bogey pada hujung minggu di Bay Hill dan berakhir dengan skor 70.

Juara bertahan, Scottie Scheffler pada minit ke-18 ketinggalan satu kaki lagi untuk memberinya birdie sebagai pendahuluan. Ia berpusing semula ke arah yang bertentangan dan menghasilkan bogey dengan skor 73.

Scottie Scheffler, juara bertahan, pada minit ke-18 hampir memberikannya birdie dan pendahuluan. Walau bagaimanapun, dia hanya memperoleh bogey dengan markah 73.

Jordan Spieth terlepas empat pukulan lurus di dalam 8 kaki melalui lubang ke-17. Dia menyertai Scheffler, Patrick Cantlay dan Tyrrell Hatton dua pukulan ke belakang.

Mereka semua mempunyai peluang, kebanyakannya kerana satu pukulan. Kitayama mendahului dua pukulan apabila dia memukul di luar sempadan pada lubang kesembilan, membawa kepada triple bogey.

Dia tidak membuat bogey sepanjang perjalanan dan merangkul gelaran Jelajah PGA pertamanya, yang datang dengan hasil AS$3.6 juta. Dia menamatkan perlawanan dengan skor 9 bawah 279 dan beralih ke kedudukan 19 dunia. – AP

Kurt Kitayama memegang trofi kemenagan selepas memenangi pusingan akhir Arnold Palmer Invitational di Padang Golf Arnold Palmer Bay Hill, semalam. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -