Klopp kecewa Reds tercicir mata

SUNDERLAND, United Kingdom, 3 Jan – Jurgen Klopp yang berjaya mencerahkan Liga Perdana dengan kecerdasan pantas dan kenyataan aneh, mempamerkan sisi gelapnya selepas Reds tercicir dua mata berharga di Sunderland.

Seri 2-2 menentang pasukan bergelut di zon penyingkiran sudah pasti satu tamparan kepada Liverpool kerana pasukan dengan aspirasi gelaran menang di Stadium of Light seperti apa yang Chelsea lakukan dua minggu lalu.

Tetapi gol Daniel Sturridge dan Sadio Mane terbukti tidak mencukupi ketika Liverpool dua kali mensia-siakan pendahuluan bolos dua penalti yang disempurnakan oleh Jermain Defoe. Klopp tidak suka dengan apa yang disaksikannya dan tidak menyembunyikan emosi.

“Maaf tentang mood saya,” katanya ketika mengulas keputusan seri kelmarin yang meninggalkan Reds di tangga kedua, lima mata di belakang Chelsea.

Ketika kritikan terhadap pengadil biasanya tempias pertama daripada pengurus mencari alasan untuk keputusan yang mengecewakan seperti ini, Klopp jarang mengambil laluan mudah. – AFP