Friday, June 2, 2023
23.6 C
Brunei

  -

  Kompleks industri aeroangkasa bakal dibina

  NANJING, 7 MEI – Kuasa ekonomi China Timur, Wilayah Jiangsu telah mengeluarkan pelan tindakan untuk membangunkan kompleks industri aeroangkasa yang berdaya saing dalam tempoh tiga tahun.

  Pelan pembangunan tersebut menetapkan sasaran untuk membangunkan industri aeroangkasa dengan nilai keluaran tahunan melebihi 150 bilion yuan (AS$21.7 bilion) menjelang 2025, memupuk lebih daripada 50 perusahaan khusus, lebih daripada 10 platform inovatif dan lebih daripada 10 pangkalan industri aeroangkasa dengan daya saing yang kukuh.

  Menurut pelan tersebut, wilayah itu akan memberi tumpuan kepada industri yang menyokong pembuatan pesawat besar, serta bidang mesin navigasi dan dron.

  Sebagai sebuah kuasa besar ekonomi di wilayah Delta Sungai Yangtze, Jiangsu terkenal dengan industri pembuatannya yang kukuh.

  Pihak kerajaan melancarkan berpuluh-puluh dasar proaktif awal tahun ini untuk meningkatkan sokongan fiskal dan cukai untuk perusahaan.

  Ia berikrar untuk memperuntukkan lebih daripada 200 juta yuan untuk diagnosis perusahaan industri tradisional, dan secara aktif menyokong projek yang berkaitan dengan
  transformasi mewah dan internet industri. – Xinhua

  Gambar fail bertarikh 7 November 2022 menunjukkan seorang peserta pameran menerangkan rangkaian pengeluaran pembotolan minuman simulasi menggunakan sistem kembar digital pada pameran Persidangan Internet Industri Global 2022 di Shenyang, Wilayah Liaoning, timur laut China. – Xinhua
  Artikel sebelum ini
  Artikel seterusnya
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  AS, Jepun modenkan pakatan tentera

  TOKYO, 1 JUN – Amerika Syarikat (AS) dan Jepun sedang berusaha untuk memodenkan pakatan ketenteraan mereka dalam menghadapi ancaman dari China, Korea Utara dan...
  - Advertisment -