Konvoi MG pamer semangat patriotik

Oleh Syahmi Hassan

BANDAR SERI BEGAWAN, 21 FEB – Dengan bendera mini kebangsaan terpampang pada cermin depan pemandu, lebih 20 buah kereta MG bersama beberapa model Wuling mengadakan konvoi patriotik sempena Hari Kebangsaan ke-37 sepanjang perjalanan dari Bandar Seri Begawan ke Kuala Belait hari ini.

Konvoi hari kebangsaan itu dianjurkan oleh pengedar utama MG dan Wuling Premier Motors Sdn Bhd yang menyaksikan para pemilik kereta MG bersama ahli keluarga dan rakan mereka mempamerkan semangat patriotisme untuk negara tercinta.

Pasukan Konsultan Jualan Premier yang diketuai oleh Pengurus Pemasaran, Mark Paren hadir untuk menyelaraskan dan menyertai perjalanan patriotik tersebut, yang ditaja oleh Premier Motors sementara konvoi diketuai oleh Mohd Hamri bin Haji Tuah dan Awangku Aisar bin Pengiran Haji Awang.

Bagi memberkati perjalanan konvoi, Doa Selamat dibacakan sebelum perjalanan dimulakan di Bilik Pameran Premier Motors di Perindustrian Beribi II. Selepas itu perjalanan konvoi menuju ke Lebuh Raya Hassanal Bolkiah ke Tutong dan singgah sebentar untuk sesi penggambaran di Tugu Keris yang terletak di Pejabat Daerah Tutong.

Perjalanan kemudian diteruskan menuju ke bandar minyak Seria untuk satu lagi tempat perhentian bagi pengambilan gambar di pasar Seria dan menuju ke Hotel KB Sentral untuk menikmati makan tengah hari.

Pemilik kereta MG bersama ahli keluarga dan rakan mengadakan konvoi patriotik sempena Hari Kebangsaan ke-37 dari Bandar Seri Begawan ke Kuala Belait kelmarin. – Gambar oleh Lyna Mohamad

Bersempena konvoi pemilik kereta MG yang pertama itu, Premier Motors juga mengambil kesempatan untuk melancarkan MG Brunei Club Premier Motors secara rasmi dan melancarkan logo di hotel yang disempurnakan oleh Mark Paren.

“MG Brunei Club adalah platform untuk semua pemilik MG di mana mereka dapat merancang lebih banyak aktiviti dan program pada masa akan datang serta menikmati keistimewaan khas dari Premier Motors Co. MG Brunei Club terbuka untuk semua pemilik MG yang sedia ada dari Premier Motors Co dan pemilik baharu,”  kata Mark Paren.

Beliau juga menyatakan bahawa perjalanan konvoi tersebut merupakan permulaan bagi aktiviti MG Brunei Club dan diadakan sebagai penghargaan kepada kesetiaan pelanggan dan semangat patriotisme yang kuat dalam menyambut hari kebangsaan yang akan datang.

“Saya boleh mengatakan bahawa konvoi pertama ini berjaya memandangkan perjalanan yang lancar dengan ahli konvoi mematuhi semua peraturan dan garis panduan, selain mempamerkan semangat patriotik mantap, terutamanya semasa sesi penggambaran.”

Beliau juga melahirkan penghargaan kepada semua pemilik kereta yang mengambil bahagian dan menyatakan bahawa Premier Motors mengalu-alukan semua pemilik kereta MG mereka untuk bergabung dengan MG Brunei Club untuk lebih banyak acara dan aktiviti di masa depan.

Acara juga menyaksikan penyampaian sijil penghargaan dan kenang-kenangan kepada semua pemilik kereta yang mengambil bahagian dan diakhiri dengan sesi cabutan bertuah dengan pemilik kereta bertuah membawa pulang kemeja eksklusif MG atau payung.