Monday, October 2, 2023
23 C
Brunei

  -

  Kumpulan BMW catat prestasi kukuh

  Oleh Syahmi Hassan

  MUNICH, 3 NOV – Kumpulan BMW sekali lagi mencatat prestasi operasi yang kukuh pada suku ketiga yang membuktikan kejayaan ekonomi syarikat tersebut dalam menghadapi peningkatan kos bahan mentah dan tenaga.

  Pengerusi Lembaga Pengurusan BMW AG, Oliver Zipse berkata, “Produk yang menarik adalah jawapan terbaik kepada persekitaran yang mencabar. Ia memberi kami kestabilan pada masa kini dan mewujudkan prospek pertumbuhan untuk masa depan. Kami melabur secara sistematik, atas sebab ini, dalam kelompok teknologi Neue Klasse.

  “Kami amat percaya bahawa produk yang sangat inovatif ini akan membawa tawaran kami ke peringkat seterusnya.

  “Keputusan suku ketiga kami yang kukuh menekankan bahawa fleksibiliti mewujudkan daya tahan. Terutama dalam keadaan yang tidak menentu, jejak kami yang seimbang di peringkat global dan pendekatan teknologi terbuka terbukti menjadi faktor kejayaan utama.

  “Itulah sebabnya, selepas sembilan bulan, kami berada di landasan yang betul untuk mencapai sasaran kami untuk tahun ini. Kejayaan pasaran model elektrik sepenuhnya, bermakna kami boleh menantikan bulan-bulan akan datang dengan yakin,” tambahnya.

  Bangunan pejabat Kumpulan BMW di Jerman. – Gambar serahan Kumpulan BMW

  Pertumbuhan ketara dalam jualan kenderaan elektrik juga dicerminkan dalam penurunan pelepasan karbon dioksida dalam kumpulan kenderaan baharu Kesatuan Eropah (EU).

  Kumpulan BMW boleh mengatasi sasaran sebelumnya dan, berdasarkan data semasa, mengurangkan pelepasan di EU sebanyak 5 hingga 10 peratus tahun ke tahun. Pada tahun ini hingga akhir September, disokong oleh permintaan yang semakin meningkat, syarikat itu menghantar lebih 128,000 kenderaan elektrik kepada pelanggan, lebih daripada dua kali ganda bilangan untuk tempoh yang sama tahun 2021.

  Suku ketiga menyaksikan peningkatan jualan dan tempahan baharu untuk BMW iX3, iX dan i4 serta MINI Cooper SE, yang mencatat tempahan yang kukuh. BMW i3 baharu, versi jarak roda panjang bagi BMW 3 Series Sedan elektrik sepenuhnya juga diterima baik oleh pelanggan.

  Dengan 587,744 kenderaan dihantar kepada pelanggan pada suku ketiga, jualan adalah setanding tahun lepas.

  Pada bulan September, Kumpulan BMW melaporkan pertumbuhan jualan yang kukuh sebanyak 6.6 peratus, dengan 210,543 kenderaan dihantar kepada pelanggan.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Ikan paus langgar bot, 1 maut, 1 cedera  

  SYDNEY, 1 OKT - Seorang lelaki maut dan seorang lagi cedera selepas seekor ikan paus melanggar sebuah bot di luar pantai timur Australia, kelmarin,...

  Singa baham tuan