Kunjungan Zizan bawa keceriaan

Zizan Razak tidak dapat menahan sebak ketika bertemu peminat kanak-kanak berusia 10 tahun, yang menghidap jangkitan kuman pada paru-paru di sebuah hospital di Port Dickson, Negeri Sembilan, baru-baru ini.

Zizan atau nama penuhnya, Mohammad Razizan Abdul Razak berkata, kunjungannya adalah bagi memenuhi permintaan kanak-kanak terbabit yang sudah lama teringin berjumpa dengannya.

“Saya difahamkan, dia terkena jangkitan kuman pada paru-paru ketika berusia lima bulan disebabkan kencing tikus.

“Sebaik melihat keadaannya, saya tidak dapat mengawal rasa sedih lalu menangis. Kalau lihat dia secara fizikal tampak sihat, tapi doktor beritahu, kesihatannya merosot sejak kebelakangan ini.

“Apabila diberitahu saya hendak datang, bukan main seronok dia sampai tak mahu tidur. Sepanjang sejam meluangkan masa, dia mendoakan agar saya murah rezeki, dipelihara kesihatan dan cepat dapat jodoh,” katanya kepada media.

Zizan Razak berharap peminat berdoa agar kanak-kanak tersebut cepat sembuh. – Agensi

Zizan berkata, dia sempat membuat panggilan video kepada rakan baiknya, Johan bagi membolehkan kanak-kanak yang meminati pelawak itu untuk bercakap dengan gandingannya dalam program Jozan itu.

Zizan juga berharap peminat berdoa agar dia cepat sembuh.

“Dalam keadaan sekarang, hanya doa yang mampu memberi keajaiban kepadanya untuk kembali sembuh. Doktor beritahu dia perlu dibedah.

“Insya-Allah, saya akan cuba sedaya upaya membantunya. Cuma apa yang penting buat masa ini adalah doa daripada anda semua,” katanya. Zizan sedia memenuhi permintaan peminat seperti dia yang selama ini menyokong kariernya.

“Saya pernah melawat beberapa peminat yang menghidap penyakit kronik. Selepas saya bertemu, mereka makin pulih. Biarpun mungkin secara kebetulan, saya anggap apabila kita tunaikan hasrat orang, mereka jadi lebih kuat semangat melawan penyakit.

“Saya sering memberi kata-kata perangsang kepada mereka agar terus kuat dan tidak mudah putus asa hanya disebabkan penyakit. Alhamdulillah, ada antara mereka sudah sihat dan berumah tangga,” katanya. – Agensi