Saturday, August 20, 2022
23.9 C
Brunei

Kupcho berjaya mendahului LPGA

-

LOS ANGELES, 3 APRIL – Jennifer Kupcho bermain dengan prestasi terbaiknya di padang golf Dinah Shore di Mission Hills kelmarin, membuat pukulan lapan-bawah par 64 untuk mendahului enam pukulan dalam Kejohanan Chevron.

Kupcho, bekas pemain amatur yang cuba menjadikan kemenangan LPGA pertamanya sebagai gelaran utama, melakukan sembilan birdie dalam perjalanan peroleh 16-bawah par 200.

Juara bertahan, Patty Tabatanakit, bermain dalam kumpulan yang sama, melakukan enam birdie dalam dua-bawah par 70 untuk 206, melakukan pukulan birdienya pada lubang ke-18 yang meletakkan satu pukulan di hadapan pemain Amerika Syarikat, Jessica Korde, yang mendapat lima-bawah par 67 untuk 207.

“Ia adalah satu pusingan yang sangat menyeronokkan,” kata Kupcho, pemain berusia 24 tahun yang memenangi Kejohanan Amatur Antarabangsa Wanita Augusta pada tiga tahun lalu.

Dia bermula dengan permulaan yang sengit di padang pasir California, membuat pukulan birdie di lubang kedua, ketiga, keempat dan kelima untuk mencapai 12-bawah empat pada kejohanan tersebut.

Aksi Jennifer Kupcho melakukan pukulan pada lubang ke-17 semasa pusingan ketiga Kejohanan Chevron, kelmarin. – AFP

Dia menambah empat lagi birdie di lubang kelapan, ke-10, ke-11 dan ke-12 dan kelihatan bersedia untuk mencabar rekod padang 62 yang dilakar oleh Lorena Ochoa pada 2006 dan ditandingi oleh Lydia Ko pada tahun lalu.

Dia membalas pukulan dengan bogey pada hari tersebut di usia 13 tahun, tetapi melakukan satu birdie terakhir pada lubang ke-17 sebelum mencecah par yang terakhir.

“Seronok melihat pukulan leret mula masuk selepas semalam,” kata Kupcho.

Walaupun dia teruja dengan pusingan terbaik dalam kerjayanya, sepertinya ia berlaku dengan ‘semuanya kabur’.

“Awda hanya berada di luar sana melakukan pukulan demi pukulan,” kata Kupcho. – AFP

- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Darurat banjir di wilayah pulau selatan New Zealand

WELLINGTON, 18 OGOS – Wilayah Pantai Barat dan Nelson-Tasman di Pulau Selatan New Zealand dilanda hujan lebat dan banjir. Darurat tempatan masih kekal di kawasan...
- Advertisment -