KUPU SB anjur hari terbuka

BANDAR SERI BEGAWAN, 21 FEB – Untuk memberi peluang kepada orang ramai dan pelajar-pelajar khususnya untuk mendapatkan maklumat terperinci mengenai program-program yang ditawarkan, Kolej Universiti Perguruan Ugama Seri Begawan (KUPU SB) akan mengadakan Hari Terbuka KUPU SB selama empat hari dari 25 hingga 28 Februari di kampusnya.

Hari Terbuka KUPU SB juga memberi peluang kepada orang ramai berinteraksi secara langsung dengan pensyarah-pensyarah dan pegawai-pegawai KUPU SB. Selain itu, acara turut mempamerkan penglibatan dan kegiatan para pelajar KUPU SB secara aktif dalam bidang akademik, kokurikulum, beruniform dan kegiatan keusahawanan yang dilaksanakan sepanjang pengajian pelajar.

Beberapa acara sampingan bagi menyerikan hari terbuka juga diadakan, seperti pameran kokurikulum pelajar KUPU SB, pameran statik Angkatan Bersenjata Diraja Brunei (ABDB), ekspo keusahawanan, taklimat i-Usahawanan dan pendidikan keselamatan bomba, bengkel-bengkel kemahiran seperti tips menulis CV dan temu duga, bengkel refleksologi sukan, sukan memanah dan tayangan filem pelajar KUPU SB.

Turut diadakan pameran kebudayaan yang disertai oleh beberapa kedutaan termasuk Kedutaan Besar Diraja Thailand di Brunei yang akan mengadakan ‘Hari Thailand’ pada 28 Februari.