Monday, December 5, 2022
22.3 C
Brunei

-

Kyrgios mengadu sukar bernafas ketika bermain

TOKYO, 4 OKT – Nick Kyrgios berkata dia ‘sukar untuk bernafas’ dengan udara di Tokyo hari ini sebelum berjaya menundukkan lawannya Tseng Chun-hsin dari Taiwan dengan keputusan 6-3, 6-1 dalam perlawanan pertama sejak Terbuka AS.

Kyrgios tercicir hanya tujuh mata dalam perlawanan pembukaan di Terbuka Jepun ketika dia menundukkan pemain ranking ke-87 dalam masa satu jam enam minit.

Pemain ranking ke-20 dunia itu bermain perlawanan pertama sejak kekalahan di peringkat suku akhir di tangan Karen Khachanov di Terbuka AS bulan lalu namun berkata dia membuat kepulangan ‘kukuh’ meskipun permulaan perlahan.

“Beberapa perlawanan pertama saya sukar untuk bernafas, saya fikir kerana kelembapan dan kembali beraksi di kejohanan kompetitif,” katanya, ketika peguamnya tiba ke mahkamah bagi pihaknya untuk sesi pendengaran di Australia, di mana pemain itu berdepan dengan dakwaan menyerang.

“Saya memulakan permainan dengan sedikit perlahan dan saya tidak banyak bermain jadi ia sukar untuk saya terus kembali ke perlawanan kompetitif.

“Tetapi sebaik sahaja saya memenangi perlawanan pertama, saya menemui rentak dan kembali bermain dengan baik.”

Penyokong di Tokyo melaungkan nama pemain itu dan berebut untuk mendapatkan bola yang telah ditandatangani oleh pemain itu selepas perlawanan.

Kyrgios memuat naik beberapa gambar menunjukkan dirinya bersiar-siar di Tokyo di media sosialnya sejak dia tiba dan berkata dia ‘teruja’ untuk bermain di Tokyo.

“Untuk bermain di hadapan penyokong yang luar biasa, mereka sangat menghormati dan gemar perlawanan tenis yang bagus,” kata pemain berusia 27 tahun itu.

“Sejak beberapa tahun kebelakangan, COVID telah menjejaskan kejohanan jadi sangat bagus untuk kembali bermain.” – AFP

Aksi Nick Kyrgios semasa membalas pukulan Tseng Chun-hsin dalam pertemuan di Terbuka Tokyo, kelmarin. – AFP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

ASEAN: Tiga tindakan promosi pembangunan bandar mampan

FUKUSHIMA, 4 DIS – Mesyuarat keempat Peringkat Tinggi Rangkaian Bandar Pintar ASEAN-Jepun bermula di sini hari ini, dengan ASEAN mengetengahkan tiga tindakan utama untuk...

Australia dakwa suspek IS

- Advertisment -