Lah Ahmad kongsi pengalaman berdepan detik cemas

Penyanyi Lah Ahmad berdepan detik mencemaskan apabila dia bersama empat orang kru produksi terperangkap dalam lif di aras 31 sebuah bangunan yang terletak di Cheras.

Berkongsi pengalaman malang itu, Lah atau nama sebenarnya Abdullah Ahmad berkata, kejadian itu berlaku berikutan lif yang dinaiki mengalami gangguan teknikal.

“Kejadian berlaku lebih kurang jam 3 petang, ketika itu saya ada shooting untuk rancangan terbaharu.

“Kami ke tingkat atas bangunan untuk dapatkan footage di bahagian outdoor, selepas selesai kami mahu turun ke tingkat bawah.

“Bila masuk ke dalam lif, tiba-tiba lif tersangkut di tingkat 31. Masa itu kami berlima termasuk kru produksi,” katanya kepada wartawan.

Lah mengongsikan bahawa dia dan beberapa kru produksi terperangkap di salah sebuah bangunan aras 31 setelah selesai membuat penggambaran untuk rancangan baharu, baru-baru ini. – Agensi

Terdahulu, Lah menerusi Instagram memuat naik sekeping foto dan video yang memaparkan situasi dia terperangkap di dalam lif.

“Bila kena dugaan hari ini, baru nak mula shooting, tiba-tiba lif sangkut tingkat 31. Terus terduduk kami,” ujarnya pada kapsyen tersebut.

Kata Lah, sejurus terperangkap mereka terus mendapatkan bantuan daripada pihak pengurusan bangunan dan diminta untuk tunggu sehingga bantuan tiba.

“Nak kata cemas saya rasa semua dalam lif tu cemas tapi kami cuba bersembang untuk tenangkan keadaan.

“Tapi lepas 10 hingga 15 minit masing-masing dah rasa lama ada dalam lif itu. Kami diberitahu mereka juga hubungi pihak bomba.

“Alhamdulillah, selepas setengah jam, akhirnya pihak penyelenggara lif berjaya buka pintu lif. Cemas pun cemas juga, tapi bila dah selamat rasa macam kelakar pun ada,” katanya. – Agensi