Thursday, August 11, 2022
30.7 C
Brunei

Lampard mahu pasukan pamer aksi terbaik

-

LONDON, 19 MEI – Frank Lampard mengarahkan Everton untuk mengelak memikirkan perjuangan mereka untuk bertahan dalam Liga Perdana dengan bergantung pada perlawanan di laman sendiri menentang Crystal Palace pada Khamis nanti.

The Toffees secara realistik memerlukan dua mata daripada dua perlawanan terakhir mereka untuk kekal dalam liga utama Inggeris. Namun perlawanan terakhir mereka akan berdepan Arsenal pada hari Ahad nanti, perlawanan yang sukar untuk pasukan dengan rekod buruk di tempat lawan musim ini.

Pengurus Everton, Lampard, berkata adalah tidak bijak untuk pemainnya meletakkan semua harapan mereka pada perlawanan terakhir di tempat sendiri musim ini di Goodison Park sekiranya mereka mahu menuju ke Emirates bagi mengutip mata untuk mengelak daripada penyingkiran.

Lampard menambah Everton tidak akan berundur diri berdepan Arsenal dan akan berjuang untuk mendapatkan kemenangan tanpa mengira apa yang berlaku pada Khamis nanti.

Norwich dan Watford telah pun tersingkir dari Liga Perdana dan sama ada Leeds, Everton atau Burnley yang menduduki tempat ketiga dari bawah akan menyertai mereka.

Lampard juga mahu pemainnya memanfaatkan kelebihan bermain di laman sendiri sekali lagi sambil memahami objektif pasukan yang lebih besar. – AFP

Pengurus Everton, Lampard mahu pasukannya kekal fokus untuk dua perlawanan terakhir. – AP
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Virus Langya jangkiti 35 individu di China

BEIJING, 10 OGOS – Saintis-saintis telah mengesan virus baharu yang dikatakan berasal dari haiwan di timur China yang telah menjangkiti puluhan orang, lapor BBC...
- Advertisment -