Sunday, March 26, 2023
27.2 C
Brunei

-

Lampu rosak diganti, penambahan dirancang

Jabatan Perkhidmatan Elektrik (JPE), Jabatan Tenaga di Jabatan Perdana Menteri ingin merujuk surat pembaca bertajuk Bimbang lampu jalan raya tidak berfungsi, yang diterbitkan di ruang Pendapat Pembaca akhbar Media Permata edisi Rabu, 22 Februari lalu.

JPE mengambil maklum akan kebimbangan yang ditimbulkan mengenai dengan kerosakan lampu jalan tersebut dan pihak JPE ingin memohon maaf di atas sebarang ketidakselesaan yang timbul khususnya kepada pengguna jalan raya.

Sehubungan itu, JPE telah merancang kerja-kerja penggantian lampu yang rosak di Lebuh raya Seria By Pass yang insya Allah akan dilaksanakan pada bulan Julai kelak.

Bagi perancangan jangka panjang, JPE akan melaksanakan penambahan lampu-lampu jalan jenis LED yang lebih cekap daripada segi penggunaan tenaga untuk lebuh raya tersebut yang dijangka siap pada akhir tahun 2024.

JPE sentiasa mengutamakan keselamatan dan keselesaan semua pengguna jalan raya terutamanya di waktu malam.

Usaha berterusan untuk membaiki lampu-lampu jalan yang rosak dan tidak berfungsi sentiasa dilaksanakan dari semasa ke semasa oleh kontraktor-kontraktor yang dilantik oleh JPE dalam memastikan lampu-lampu jalan sentiasa berfungsi dengan baik.

Jabatan Perkhidmatan Elektrik
Jabatan Tenaga
di Jabatan Perdana Menteri

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Xi jemput Sanchez adakan lawatan negara

MADRID, 24 MAC - Perdana Menteri Sepanyol, Pedro Sanchez telah menerima jemputan daripada Presiden China, Xi Jinping untuk membuat lawatan negara ke Beijing ketika...
- Advertisment -