Latihan semasa PKP, pengalaman tidak dapat dilupakan

KUALA LUMPUR, 25 JUN – Kem latihan secara dalam kuarantin di Akademi Badminton Malaysia (ABM), menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan seumur hidup bagi pemain badminton yang sedang meningkat naik, S Kisona.

Terasing dari dunia luar sejak 1 Jun lepas dan harus melalui prosedur operasi standard (SOP) yang ketat serta perlu diikuti semasa menjalani latihan bersama dengan pemain-pemain di bawah program Road to Tokyo (RTT), pastinya akan menjadi kenangan kepada semua atlet, termasuk Kisona. Pemenang pingat emas Sukan SEA berusia 21 tahun itu dapat menyesuaikan diri dengan suasana di kem dan rutin latihan yang diadakan selepas beliau terpilih untuk menjalani latihan di bawah program RTT di situ.

“Lebih-lebih lagi, anda hanya mempunyai masa untuk berlatih dan berehat, selain itu kita perlu mempunyai penjarakan sosial dan mengikuti SOP sepanjang latihan. Latihan berjalan dengan baik, saya sangat menghargai peluang yang diberikan untuk berlatih bersama pemain-pemain Program RTT (sementara atlet lain masih belum dapat memulakan latihan).” – Bernama