Sunday, April 2, 2023
24.6 C
Brunei

-

Lautan merah jambu bunga pic di Pinggu

BEIJING – April adalah masa yang paling sesuai untuk melihat bunga pic di Daerah Pinggu, Beijing.

Beribu-ribu hektar pokok pic sedang mekar di Daerah Pinggu, yang terkenal dengan buah pic yang terbentang luas di negara itu, menjadikan sebahagian besar di bahagian timur bandar raya itu menjadi sebuah lautan yang berwarna merah jambu.

Daerah Pinggu adalah sebuah kawasan pemuliharaan yang terletak di timur laut Beijing, di persimpangan Beijing, bandar raya Tianjin dan wilayah Hebei.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Daerah Pinggu telah memajukan strategi penempatan tata atur “tiga zon dan satu pelabuhan” mereka, dengan melaksanakan sebuah model pembangunan dengan pertanian berteknologi tinggi, aliran logistik yang besar, dan bentuk riadah baharu sebagai terasnya, serta mengamalkan prinsip bahawa perairan jernih dan gunung-ganang yang tumbuh subur adalah aset yang tidak ternilai dalam satu cara yang inovatif.

Bunga pic adalah satu daripada tarikan terbesar di Daerah Pinggu pada musim bunga.

Ia adalah sebuah pemandangan yang sangat menakjubkan yang tidak boleh dilepaskan oleh pengejar musim bunga. Masa terbaik untuk melihat bunga pic Pinggu adalah pada pertengahan hingga akhir April.

Pengunjung boleh merancang jadual perjalanan mereka sendiri ke Pinggu untuk memanfaatkan sepenuhnya lautan merah jambu yang menakjubkan itu.

Pinggu adalah pangkalan pengeluar pic terbesar di China dan kawasan pengeluaran buah terbesar di ibu kota itu.

Dengan kelebihan unik ini, kandungan bagi Festival Bunga Pic Pinggu telah berkembang daripada melihat bunga dan tamasya musim bunga untuk memasukkan budaya tradisional, muzik, masa lapang, sukan dan budaya makanan.

Pinggu telah menjadi satu daripada tempat yang terbaik untuk dikunjungi oleh penduduk di Beijing, Tianjin dan Hebei semasa musim bunga atau masa lapang. – Bernama

Lautan merah jambu bunga pic di Pinggu.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hayashi bakal lawat China di tengah-tengah ketegangan

TOKYO, 31 MAC - Menteri Luar Jepun, Yoshimasa Hayashi hari ini berkata beliau akan mengadakan lawatan ke China hujung minggu ini untuk berbincang dengan...
- Advertisment -