Sunday, September 24, 2023
22.3 C
Brunei

  -

  Lebih 30 pengakap veteran erat silaturahim

  Oleh Syahmi Hassan

  BANDAR SERI BEGAWAN, 1 JUN – Lebih 30 pengakap veteran telah mengadakan perjumpaan semula yang berlangsung di Rasa Ceria Cafe, Telanai Avenue, Telanai, baru-baru ini.

  Acara dimulakan dengan bacaan Tahlil bagi ahli-ahli pengakap yang telah kembali ke rahmatullah dan diteruskan dengan Doa Selamat bagi para pengakap veteran yang akan menunaikan ibadah haji tahun ini.

  Dalam ucapan ringkasnya, pengerusi majlis menyatakan bahawa perjumpaan kali ini adalah yang ketiga diadakan.

  Matlamat utamanya adalah bagi merapatkan silaturahim dalam kalangan ahli pengakap yang tidak lagi aktif dalam kegiatan pengakap di samping dapat beramah mesra dan saling bertukar pengalaman.

  Mantan Naib Yang Di-pertua Persekutuan Pengakap Negara Brunei Darussalam (PPNBD), Dato Seri Laila Jasa Haji Ahmad bin Dato Paduka Matnor telah diberikan penghormatan untuk menyampaikan derma kepada salah seorang pengakap veteran, Haji Saifulrijal bin Haji Hussin yang akan menunaikan ibadah haji pada tahun ini.

  Majlis dimeriahkan dengan beberapa permainan hiburan dan seterusnya disudahi dengan sesi bergambar ramai.

  Dato Seri Laila Jasa Haji Ahmad menyampaikan derma kepada salah seorang pengakap veteran.

   

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...