Thursday, October 5, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Lebih 80 kaki pancing sertai pertandingan

  Oleh Daniel Lim –

  BELAIT, 10 SEPT – Lebih 80 peserta dari dalam dan luar negara telah berkumpul di sepanjang pesisir pantai di Daerah Belait untuk mengambil bahagian dalam Pertandingan Memancing Pantai yang diadakan hari ini.

  Hadir selaku tetamu kehormat pada pertandingan itu ialah Ahli Majlis Perundangan dan Pemangku Penghulu Mukim Sukang, Yang Berhormat Awang Mohammad bin Abdullah @ Lim Swee Ann. Kedatangan beliau disambut oleh Ketua Kampung Pandan ‘B’, Awang Morney bin Amat.

  Turut hadir Pemangku Penghulu Mukim Liang, Haji Mohamad Yamin bin Haji Abdul Ranni.

  Selain bertemu dengan peserta di sepanjang pantai dan melihat mereka beraksi, Yang Berhormat Awang Mohammad juga cuba melemparkan tali pancing dan melakukan tangkapan semasa pertandingan.

  Walaupun tidak dapat memperoleh sebarang tangkapan sepanjang pertandingan berlangsung, para peserta dapat menerima hadiah melalui cabutan bertuah pada akhir pertandingan yang disampaikan oleh tetamu kehormat.

  Dianjurkan oleh Majlis Perundingan Kampung (MPK) Pandan B, pertandingan itu merupakan acara tahunan bagi meraikan sambutan Ulang Tahun Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam ke-77.

  Yang Berhormat Awang Mohammad menyampaikan hadiah kepada salah seorang pemenang cabutan bertuah pada acara tersebut. – Gambar oleh Daniel Lim
  Antara peserta yang mengambil bahagian dalam pertandingan memancing yang diadakan kelmarin. – Gambar oleh Daniel Lim

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Iran ketatkan kawalan ke atas sekolah antarabangsa

  TEHRAN, 4 OKT - Ia merupakan permulaan penggal baharu di Iran tetapi tahun ini ia menyayat hati bagi pelajar di sekolah antarabangsa selepas keputusan...