Sunday, January 29, 2023
23 C
Brunei

-

LeBron melepasi mata sejarah 38,000 mata

LOS ANGELES, 16 JAN – LeBron James menjadi pemain kedua dalam sejarah NBA yang menjaringkan lebih daripada 38,000 mata kerjaya kelmarin tetapi pasukan Los Angeles Lakersnya jatuh kepada kekalahan ketiga berturut-turut dengan mata 113-112 kepada Philadelphia 76ers.

James kini berada di tangga kedua selepas rakan sepasukannya Kareem Abdul-Jabbar mencatatkan 38,387 mata dalam senarai penjaring kerjaya sepanjang masa NBA dan dia dijangka akan melepasi jumlah itu dalam beberapa minggu akan datang.

James menambah 35 mata, 10 assists dan lapan rebound untuk Lakers, melepasi 38,000 mata pada suku pertama, dan pencapaiannya diakui oleh penonton dan pemain.

Tetapi selepas perlawanan berakhir dengan kekalahan buat Lakers, dengan Joel Embiid memperoleh 35 mata dan 11 rebound untuk 76ers, James tidak berminat untuk memikirkan pencapaian peribadinya.

Ditanya sama ada dia memikirkan pencapaian itu, dia hanya menjawab negatif dan memilih untuk merenung prestasi pasukannya yang mengecewakan.

Russell Westbrook tidak dapat bermain pada saat akhir permainan untuk Lakers. – AFP

Aksi LeBron James (kanan) melepasi De’Anthony Melton semasa sepa-ruh masa pertama perlawanan bola keranjang NBA di Los Angeles, kelmarin. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S sokong hantar bantuan kepada Korea U

SEOUL, 27 JAN – Kerajaan Korea Selatan hari ini berkata bahawa ia akan membantu usaha orang awam untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan kepada Korea Utara...
- Advertisment -