Lee Ha Young tandatangani agensi baharu

Lee Ha Young (gambar bawah) telah menandatangani kontrak dengan agensi baharu dan akan mempromosikan nama pentas baharu!

Pelakon yang pertama kali memulakan kariernya sebagai anggota kumpulan gadis Playback pada tahun 2015, menjadi perhatian utama ketika berjaya memasuki barisan terakhir sembilan pesaing wanita teratas di pertunjukan survival JTBC dan YG Entertainment MIXNINE.

Dia kemudian membuat kemunculan pertama lakonannya dalam drama web What to Do with You dan sejak itu muncul dalam berbagai projek, termasuk drama MBC, Goodbye to Goodbye.

Pada 12 Jun, O & Entertainment secara rasmi mengumumkan bahawa Lee Ha Young telah menandatangani kontrak eksklusif dengan agensi itu dan akan mempromosikannya dengan nama Han Na Young.

Jurucakap agensi tersebut menyatakan, “Pelakon Han Na Young, yang memiliki berbagai pesona, telah menandatangani kontrak eksklusif dengan agensi kami. Kami akan menyokong Han Na Young, yang bukan hanya mahir berlakon dan menyanyi tetapi juga mahir bertutur dalam bahasa asing termasuk bahasa Inggeris dan Cina, sehingga dia dapat memperlihatkan potensinya yang tersembunyi melalui pelbagai projek.”

Agensi itu juga mendedahkan bahawa Han Na Young sedang dalam perbincangan untuk projek yang seterusnya dan merancang untuk beralih antara televisyen dan filem.

O & Entertainment kini menempatkan sejumlah pelakon termasuk Kim Jung Hyun, Sung Joon, dan ramai lagi. – Agensi