Lee Hyori tutup akaun Instagram

Pada 14 September, di dalam episod KakaoTV ‘Face ID’, Lee Hyori menggunakan ruang menunggu sesi penggambaran.

Dia membuat perbincangan sambil berswafoto, dan dia meminta pendapat orang lain di media sosialnya. Selepas penggambaran, dia melakukan panggilan video dengan suaminya Lee Sang Soon.

Sebulan kemudian di set penggambaran lain, Lee Hyori berkata sambil menyiapkan solekannya, “Saya cuba mengetepikan Instagram, tetapi saya tidak tahu bagaimana saya tidak dapat melakukannya.” Dia menambah, “Ini kerana selalu ada di fikiran saya ketika saya memilikinya.”

Ketika ditanya mengenai alasannya untuk menghapus media sosial, Lee Hyori berkata, “Salah satu dari beberapa sebabnya ialah saya menghabiskan satu atau dua jam sehari untuk melihatnya.” Dia menunjukkan gambar kucingnya Soon Yi dan berkata, “Saya tanpa henti melihat Instagram dan kemudian saya menyedari Soon Yi terus menatap saya seperti ini. Saya tertanya-tanya, “Bilakah Soon Yi mula menatap saya seperti itu?” Dan saya merasa sangat menyesal mengenainya.”

“Ini banyak terjadi pada saya,” lanjutnya. “(Lee Sang Soon) dan saya menghabiskan lebih banyak masa untuk melihat telefon daripada bercakap antara satu sama lain. Sebab lain ialah saya mendapat pelbagai jenis permintaan melalui DM. Terdapat banyak orang yang meminta saya meminjamkan wang kepada mereka, itu adalah perkara yang paling biasa. Terdapat begitu banyak sehingga saya tidak dapat meminjamkannya kepada mereka semua. Apabila seseorang meminta bantuan saya, saya sukar untuk mengabaikannya.”

Lee Hyori terus mengatakan, “Sebab terbesar adalah komen jahat baru-baru ini. Itu sesuatu yang saya boleh terima dan hadapi. Dia kemudian menghapus Instagramnya, memilih ‘lain-lain’ sebagai alasannya.” – Agensi