Friday, June 2, 2023
27.4 C
Brunei

  -

  Leeds United pecat Jesse Marsch

  ENGLAND, 7 FEB – Jesse Marsch tidak mendapat peluang untuk menyelamatkan Leeds daripada penyingkiran lagi.

  Jurulatih Amerika Syarikat itu dipecat semalam selepas hampir setahun mengendalikan pasukan Inggeris itu, yang kelihatan akan bergelut menentang perlawanan daripada tersingkir di musim kedua berturut-turut dalam Liga Perdana.

  Leeds tidak memenangi mana-mana daripada tujuh perlawanan terakhirnya dalam liga dan telah jatuh ke tangga 17 dalam kumpulan 20 buah pasukan. Pasukan itu hanya keluar dari zon penyingkiran dengan perbezaan gol.

  Perlawanan terakhir Marsch adalah pada Ahad lalu, kalah 1-0 di Nottingham Forest, selepas itu dia berkata dia memahami kekecewaan peminat yang menggesa dia dipecat dan menggariskan terdapat kepercayaan dalam kelab bahawa keputusan akan bertambah baik.

  Marsch yang berusia 49 tahun telah diupah pada Februari tahun lalu sebagai pengganti Marcelo Bielsa, yang menjadi pengurus selama tiga setengah tahun dan membawa Leeds ke Liga Perdana selepas 16 tahun menghilang.

  Di bawah kendalian Marsch, Leeds mengekalkan status Liga Perdana pada hari terakhir musim lalu tetapi telah bergelut sekali lagi sepanjang liga ini dan tanpa kemenangan sejak 5 November sebelum Piala Dunia.

  Marsch kerap kesal ketidakupayaan pasukannya untuk melepaskan peluang mendominasi permainan. Perkara yang sama berlaku ketika menentang Forest pada hujung minggu dan dalam dua perlawanan sebelumnya, kekalahan 2-1 di Aston Villa dan seri 0-0 di tempat sendiri kepada Brentford.

  “Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Jesse dan kakitangan kejurulatihan atas usaha mereka dan mengucapkan selamat maju jaya untuk masa depan,” kata Leeds dalam satu kenyataan ringkas, sambil menambah bahawa proses melantik pengurus baharu sedang dijalankan. – AP

  Ketua jurulatih Leeds United, Jesse Marsch semasa perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris antara Nottingham Forest dan Leeds United di stadium City Ground di Nottingham, England, baru-baru ini. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun, AS sahkan kerjasama, tentang pelancaran satelit Korea Utara

  TOKYO, 2 JUN - Menteri Pertahanan Jepun, Yasukazu Hamada dan Setiausaha Pertahanan AS, Lloyd Austin mengesahkan kelmarin bahawa kedua-dua negara akan bekerjasama menentang pelancaran...
  - Advertisment -