Monday, March 27, 2023
25.5 C
Brunei

-

Liverpool jinakkan Wolves

LIVERPOOL, 2 MAC – Liverpool mara ke enam teratas Liga Perdana apabila jaringan Virgil van Dijk dan Mohamed Salah menambah kesengsaraan Wolves untuk berada di atas zon penyingkiran dengan kekalahan 2-0 di Anfield.

The Reds menghampiri enam mata di belakang Tottenham yang berada di tangga keempat dengan kelebihan satu perlawanan ke atas Spurs.

Wolves kekal hanya tiga mata di atas zon penyingkiran di tangga ke-15 kerana pelawat terpaksa mengharunginya sekali lagi kerana kurang bisa di barisan hadapan untuk menjaringkan gol.

Aksi pertemuan keempat antara kedua-dua pihak dalam tempoh kurang daripada dua bulan agak membosankan dan bukannya berbahaya selama 45 minit pertama.

Harvey Elliott mempunyai peluang yang baik dengan tandukannya namun tersasar dan kemudian menguji Jose Sa dengan rembatan dari luar kotak penalti pada separuh masa pertama.

Seminggu selepas kekalahan Liverpool yang menyamai rekod Eropah dalam kekalahan 5-2 di tangan Real Madrid di tempat sendiri, namun terdapat sedikit aksi yang membuat para penonton teruja di Anfield.

Tetapi Klopp melihat tanda kemajuan pasukannya dalam rekod bersih Liga Perdana keempat berturut-turut.

“Kami berdepan dengan Real Madrid,” kata jurulatih Jerman itu. “Kami bermain separuh masa pertama yang sangat bagus kemudian kami memulakan babak kedua dengan sangat teruk. Kami kelihatan lebih stabil hari ini, kami perlu meneruskannya.” – AFP

Reaksi Mohamed Salah selepas menjaringkan gol semasa perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris di Anfield, Liverpool, England. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -