Friday, August 12, 2022
26.5 C
Brunei

Machenaud sertai Bayonne

-

PARIS, 26 DIS – Bekas pemain scrum-separuh Perancis, Maxime Machenaud telah menandatangani kontrak dengan divisyen dua, Bayonne untuk tiga musim berikutnya, menurut pengumuman kelab Basque itu pada Jumaat lalu.

Machenaud berada di musim ke-10 di Racing 92 dan telah muncul dalam sembilan perlawanan 14 terbaik untuk kelab musim ini, lima sebagai pemain permulaan.

“Ia adalah pilihan sukan mengatasi segala-galanya,” kata pemain berusia 32 tahun itu kepada laman sesawang Bayonne. “Ia juga pilihan keluarga, faktor penting bagi saya kerana saya mempunyai tiga anak,” tambah Machenaud, yang berasal dari Bordeaux berhampiran. “Bersama keluarga saya, selepas 10 tahun di Paris, kami tidak dapat melihat diri kami pergi ke tempat lain kecuali barat daya.”

Machenaud bermain 38 kali untuk Perancis antara 2012 dan 2019.Bayonne telah disingkirkan daripada 14 teratas musim lalu selepas tewas perlawanan playoff penyingkiran kepada jiran berhampiran, Biarritz. Mereka berada di kedudukan ketiga divisyen kedua. – AFP

Maxime Machenaud telah menandatangani kontrak dengan divisyen dua, Bayonne untuk tiga musim berikutnya. – AFP
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

DXY disekat kritik rawatan herba COVID

BEIJING, 11 OGOS – Sebuah laman web perubatan China yang popular telah ditapis oleh pihak berkuasa kerana 'melanggar undang-undang dan peraturan yang berkaitan', beberapa...
- Advertisment -