Thursday, October 5, 2023
23.2 C
Brunei

  -

  Majlis rai peserta khatam

  Oleh Salawati Haji Yahya –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 10 SEPT – Sebagai menzahirkan rasa syukur menamatkan bacaan 30 juzuk Al-Quran secara berjemaah setiap hari selepas sembahyang Fardu Subuh, Jemaah Tadarus Al-Quran Subuh Masjid Kampung Mentiri telah diraikan pada majlis khatam Al-Quran diadakan di masjid berkenaan, baru-baru ini.

  Hadir selaku tetamu kehormat ialah ahli Majlis Mesyuarat Negara, Yang Berhormat Pehin Orang Kaya Indera Pahlawan Dato Seri Setia Haji Awang Suyoi bin Haji Osman yang juga ahli Majlis Ugama Islam Brunei (MUIB) sekali gus mengepalai bacaan Surah Al-Fatihah bagi memulakan majlis.

  Majlis diserikan dengan laungan Dikir Marhaban dan pada majlis itu, Yang Berhormat Pehin menerima cenderahati yang disampaikan oleh Pemangku Ketua Kampung Mentiri, Haji Bujang bin Sabtu.

  Turut hadir pada majlis itu ialah Pemangku Penghulu Mukim Mentiri, Pengiran Ismail bin Pengiran Haji Ibrahim dan Pemangku Pengarah Hal Ehwal Masjid, Haji Amir Hisham bin Haji Masri.

  Para peserta khatam berkenaan merupakan Halaqah 5 yang menyertai Majlis Khatam Al-Quran 77 Kali Khatam yang dianjurkan oleh Pertubuhan WARGAMAS, baru-baru ini.

  Tetamu kehormat majlis bergambar ramai dengan peserta khatam yang diraikan. – Gambar oleh Salawati Haji Yahya
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Pakistan arah warga Afghanistan tinggalkan negara

  ISLAMABAD, 4 OKT - Ratusan ribu rakyat Afghanistan yang tinggal secara haram di Pakistan telah diberi masa sehingga 1 November untuk meninggalkan negara itu...