Malu tengok lakonan sendiri

Biarpun kemunculannya dalam drama bersiri, Satukan Rasa mendapat pujian peminat, Khai Bahar, mengakui tidak sanggup melihat lakonannya sendiri.

Katanya, bukan tidak percaya bakat dan kemampuan yang dimiliki, namun dia menganggap penampilan pertamanya itu belum mencapai piawaian untuk dibanggakan.

“Jika ingin serius sebagai pelakon, saya kena masuk kelas kerana banyak lagi ilmu perlu digali. Namun, pengetahuan sahaja tidak memadai, sebaliknya kesungguhan dan bakat juga perlu diasah untuk memantapkan mutu lakonan. Saya yakin jika terus diberikan peluang, saya mampu melakukan jauh lebih baik. Segan pula melihat karakter yang saya bawakan itu, mungkin kerana saya masih baharu dalam bidang lakonan,” katanya.

Drama 20 episod itu menemui penonton bermula 4 November lalu, menggandingkan penyanyi Luluh itu bersama Siti Nordiana sebagai teraju utama, dibantu Yusuf Bahrin, Nina Juren, Nadya Syahera dan Isyariana.

Biarpun minat dalam bidang lakonan sudah mula bercambah, Khai atau nama lengkapnya Muhammad Khairul Baharuddin, 25, berkata, buat masa ini, tumpuan penuh diberikan dahulu kepada kerjaya nyanyian. Mengikut perancangan, dia bakal muncul dengan single baharu dalam masa terdekat, selain merakamkan sebuah lagu khas untuk projek pusat dialisis amal di Perlis. – Agensi

Bukan tidak percaya bakat dan kemampuan yang dimiliki, namun Khai Bahar menganggap penampilan pertamanya itu belum mencapai piawaian untuk dibanggakan.