Man Utd akhirnya pecat Solskjaer!

MANCHESTER, UNITED KINGDOM, 21 NOV – Manchester United menamatkan jawatan Ole Gunnar Solskjaer selama tiga tahun sebagai pengurus di Old Trafford hari ini, tetapi merancang untuk menunggu sehingga akhir musim untuk menamakan pengganti tetap pengurus Norway itu.

Kekalahan 4-1 mengaibkan kelmarin di tangan Watford yang menghadapi kesukaran adalah masalah terakhir untuk lembaga pengarah United, yang telah bertahan oleh Solskjaer dalam beberapa minggu kebelakangan ini walaupun tewas di gelanggang sendiri kepada Liverpool dan Manchester City.

Bekas pemain tengah, Michael Carrick, yang merupakan sebahagian daripada pasukan bimbingan Solskjaer, akan mengendalikan perlawanan yang akan datang sementara kelab itu berhasrat melantik pengurus sementara hingga akhir musim.

“Manchester United mengumumkan bahawa Ole Gunnar Solskjaer telah meninggalkan peranannya sebagai pengurus,” kata kelab itu dalam satu kenyataan. “Ole akan sentiasa menjadi legenda di Manchester United dan dengan rasa kesal kami telah mencapai keputusan sukar ini. Meskipun beberapa minggu kebelakangan ini kelab meraih keputusan mengecewakan, mereka tidak seharusnya melupakan segala jasa beliau sepanjang tiga tahun lalu membina semula pasukan ini untuk kejayaan jangka masa panjang.” – AFP