Thursday, October 5, 2023
23.2 C
Brunei

  -

  Man Utd kalah 3-1 lawan Brighton di Old Trafford

  MANCHESTER, 17 SEPT – Ejekan kuat kedengaran di sekitar Old Trafford pada semalam apabila penyokong Manchester United bertindak balas dengan marah terhadap keputusan pengurus Erik ten Hag untuk mengeluarkan pemain baru, Rasmus Hojlund dalam kekalahan 3-1 kepada Brighton.

  United ketinggalan 2-0 apabila Hojlund, yang ditandatangani bernilai AS$82 juta dari Atalanta, digantikan oleh pemain gantian Anthony Martial pada minit ke-64 dan ejekan memenuhi udara.

  Ten Hag berkata penyerang itu, yang terlepas permulaan musim kerana kecederaan, telah dikeluarkan sebagai langkah berjaga-jaga.

  “Dia belum bersedia untuk keseluruhan perlawanan dan kami mempunyai banyak perlawanan untuk dimainkan dalam tempoh singkat, jadi kami perlu membina kecergasan,” kata jurulatih Belanda itu.

  Hojlund, membuat permulaan pertamanya untuk kelab baharunya dan penampilan pertamanya di hadapan penyokong tuan rumahnya, sudah pun menyaksikan gol pada separuh masa pertama diabaikan oleh VAR. Tetapi dengan United perlu kembali ke dalam permainan selepas ketinggalan untuk melakukan rembatan daripada Danny Welbeck dan Pascal Gross, Ten Hag menarik baliknya ketika dia ingin bangkit semula.

  Orang ramai kelihatan tidak terkesan dan riuh-rendah menyatakan perasaannya sebelum peminat menunjukkan penghargaan mereka terhadap usaha penyerang itu dengan bertepuk tangan ketika dia meninggalkan padang.

  “Saya fikir ia positif,” kata Ten Hag. “Anda lihat peminat pada saat pertama di Old Trafford, sambutan untuknya adalah hebat. Saya fikir dia beraksi dengan sangat baik, bagus mereka memberikan isyarat ini, mesej ini. Ia akan memberikan kepercayaan kepada Rasmus, tetapi semua orang tahu dia datang dengan isu kecil. Kami membinanya sejak tiga atau empat minggu lalu.”

  Ten Hag menambah, “jika dia cedera kerana dia tidak mampu bermain 90 minit, maka kami berada lebih jauh daripada tempat yang kami mahu pergi.” – AP

  Rasmus Hojlund meninggalkan padang selepas digantikan ketika jurulatihnya Erik ten Hag berjalan di tepi padang semasa perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris antara Manchester United dan Brighton and Hove Albion di stadium Old Trafford di Manchester, England, semalam. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Pakistan arah warga Afghanistan tinggalkan negara

  ISLAMABAD, 4 OKT - Ratusan ribu rakyat Afghanistan yang tinggal secara haram di Pakistan telah diberi masa sehingga 1 November untuk meninggalkan negara itu...