Monday, March 27, 2023
29.9 C
Brunei

-

Man Utd tewas Brentford 3-1

LONDON, 20 JAN – Ralf Rangnick mempertahankan Cristiano Ronaldo selepas bintang Manchester United itu memberi reaksi marah terhadap penggantiannya yang membayangi kemenangan 3-1 mereka ke atas Brentford kelmarin.

Pasukan Rangnick berhutang budi kepada David de Gea dengan prestasi separuh masa pertama yang hebat telah menghalang Brentford sebelum United akhirnya bangkit.

Anthony Elanga telah meletakkan United mendahului pada separuh masa kedua sebelum Mason Greenwood dan Marcus Rashford menamatkan kemenangan pertama dalam tiga perlawanan Liga Perdana.

Tetapi tindak balas kasar Ronaldo terhadap keputusan Rangnick untuk menariknya keluar pada minit ke-71 yang boleh membuktikan imejnya kekal malam itu.

Menggelengkan kepalanya dan menggumam sendiri, Ronaldo kelihatan seperti berkata sesuatu kepada Rangnick apabila dia berjalan melepasinya.

Reaksi Mason Greenwood meraikan bersama Bruno Fernandes selepas menjaringkan gol kedua pasukannya semasa perlawanan Liga Perdana Inggeris antara Brentford dan Manchester United di Stadium Komuniti Brentford di London, 19 Januari. – AP

Dengan marah melemparkan kotnya ke lantai, Ronaldo menunjuk ke arah dadanya manakala rakan sepasukannya yang sedang duduk di bangku simpanan dengan gelisah mengalihkan pandangan.

Pada awalnya Rangnick mengelak daripada Ronaldo sebelum duduk di sebelahnya dan menenangkan pemain penyerang dari Portugal itu.

Kegembiraan pemain berusia 36 tahun itu akan menimbulkan persoalan baharu mengenai kesediaannya untuk menyesuaikan diri dengan sistem Rangnick selepas prestasi permainan baharunya yang kurang memberangsangkan.

Walau bagaimanapun, Rangnick enggan mengkritik Ronaldo apabila ditanya mengenai kelakuannya.

“Itu normal, dia adalah seorang pemain penyerang dan ingin menjaringkan gol. Dia baru sahaja kembali daripada kecederaan dan bagi saya, itu adalah penting untuk diingat bahawa kami mempunyai satu lagi perlawanan dalam masa beberapa hari lagi,” ujar Rangnick. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -