Saturday, October 1, 2022
24.8 C
Brunei

Mas Idayu kini bergelar isteri

-

Selepas 15 tahun hidup solo, penyanyi Mas Idayu, 50, disatukan dengan penerbit eksekutif TV3, Muhammad Sufian Che Isa, 51, dengan sekali lafaz di sebuah premis acara di sini, pada jam 10:40 pagi tadi.

Pasangan itu dinikahkan Imam dan Penolong Pendaftar Nikah Masjid Jamek, Kampung Baru, Azizi Abd Hamid berwalikan bapa pengantin perempuan, Mesnun Hassan.

Majlis dihadiri kira-kira 100 ahli keluarga dan kenalan rapat itu menyaksikan pengantin perempuan menerima mas kahwin RM1,001 dan tujuh dulang hantaran berbalas lima dulang.

Nilai wang hantaran bagaimanapun dirahsiakan atas permintaan keluarga.

Sebelum ini, dilaporkan pernikahan Mas Idayu dan Muhammad Sufian mendapat tajaan RM7 juta merangkumi busana, aksesori, premis acara dan katering. Memilih Hari Malaysia untuk memateri ikatan cinta mereka, penyanyi lagu Cintaku 100% itu memberitahu, tiada simbolik tertentu atas tarikh berkenaan.

Sebaliknya, Mas Idayu atau nama sebenar, Masidayu Mesnun berkata, tarikh berkenaan dipilih suaminya.

“Alhamdulillah, saya bersyukur majlis lancar. Terima kasih kepada keluarga, saudara mara dan peminat yang mendoakan kebahagiaan saya selama ini,” katanya.

Teruja akhirnya kembali memegang status isteri, Mas Idayu mengaku tidak menyangka perkahwinan kali kedua mendapat perhatian ramai sehingga banyak pihak sudi memberi tajaan.

Acara pernikahan Mas Idayu dan Muhammad Sufian dikatakan bakal mencipta rekod dalam Buku Rekod Malaysia (MBR) sebagai ‘wedding of the year’.

Namun, selepas Mas Idayu terbabit dalam program Lagu Cinta Kita (LCK) yang diterbitkan Muhammad Sufian, tahun lalu, hubungan jadi rapat.

Bermula dengan usikan kawan-kawan, mereka akhirnya membuat keputusan membawa perhubungan ke jinjang pelamin. – Agensi

Mas Idayu dan suami memilih Hari Malaysia bagi melangsungkan pernikahan. – Agensi
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China: Tiada siapa berhak guna veto nasib rakyat Palestin

BEIJING, 29 SEPT - China menegaskan tiada siapa berhak menggunakan kuasa veto masing-masing dalam isu-isu mengenai masa depan dan nasib rakyat Palestin, lapor agensi...
- Advertisment -