Monday, November 28, 2022
27.1 C
Brunei

-

Maut dipanah kerana terlampau gembira

ROM, 4 NOV – Seorang lelaki Itali didakwa dengan pembunuhan berbaur perkauman selepas melepaskan anak panah buatan sendiri terhadap seorang warga Peru yang terlampau gembira dengan kelahiran anaknya.

Javier Alfredo Romero Miranda dibunuh oleh anak panah yang dilepaskan oleh orang gila pada Selasa, kata Datuk Bandar Genoa, Giovanni Toti di Twitter.

Bapa kepada dua anak itu meraikan kelahiran anak keduanya bersama warga Amerika Selatan, menurut agensi berita Ansa.

Anak itu dilahirkan hanya pada malam sebelumnya iaitu pada Halloween.

Evaristo Scalco, 63, melepaskan anak panah ke arah lelaki berusia 41 tahun itu dari tingkapnya.

Ia berlaku selepas dia bertengkar dengan kumpulan itu mengenai tingkah laku mereka yang membuat bising di jalanan, lapor media.

Saksi berkata dia kedengaran menjerit mencaci isu perkauman sebelum mengangkat busurnya.

Anak panah itu yang dikatakan polis adalah jenis yang biasa digunakan untuk aktiviti memburu khinzir, dilaporkan terkena hati Romero Miranda.

Rakaman video yang dirampas di tempat kejadian menunjukkan Scalco kemudian cuba membantu warga Peru itu sebelum ambulans tiba.

Bagaimanapun, Romero Miranda disahkan meninggal dunia beberapa jam kemudian di hospital, menurut akhbar tempatan Secolo XIX.

Polis menemui kira-kira 60 anak panah buatan sendiri di rumah Scalco, katanya.

Datuk Bandar Toti menyifatkannya sebagai ‘kematian yang tidak masuk akal’ dan berkata tiada kehidupan malam, bunyi bising atau sebarang situasi lain yang boleh membenarkan perbuatan sedemikian. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ratusan bantah sekatan COVID China

BEIJING, 27 NOV – Bantahan terhadap kawalan koronavirus di China yang telah mengurungkan jutaan penduduk di rumah telah merebak ke Shanghai dan bandar lain...
- Advertisment -