Mavericks kembali jalani latihan tanpa Lee

DALLAS, 23 JUN – Pemain veteran NBA, Courtney Lee akan diketepikan ketika Dallas Mavericks dijadualkan untuk meneruskan latihan yang diaturkan minggu depan.

The Mavericks mengatakan semalam bahawa Lee mengalami kecederaan di betis kirinya semasa kempen NBA ditangguhkan.

Pasukan itu mengatakan dia tidak akan sepenuhnya bersedia ketika latihan bermula sekali lagi pada 1 Julai, tetapi tidak memberikan perincian khusus mengenai punca atau sebab kecederaannya.

Lee menjadi pemain separuh masa setelah Jalen Brunson mengalami kecederaan di bahu kanannya sebelum itu. Setelah bermain hanya dalam 10 dari 50 perlawanan pertama untuk Mavericks musim ini, Lee muncul dalam 14 penampilan dari 17 perlawanan terakhir mereka.

Dia memulakan lima daripada enam perlawanan terakhir, termasuk kemenangan 113-97 ke atas Denver pada 11 Mac lalu dalam pertandingan terakhir NBA sebelum liga menghentikan musim kerana COVID-19.

Brunson tercedera pada 22 Februari lalu menentang Atlanta dan tidak bermain lagi sebelum menjalani pembedahan ketika musim dihentikan. Lee yang berusia 34 tahun berada di musim kedua bersama Mavericks, pasukan NBA kelapannya. Dia adalah pilihan pemain ke-22 ketika di Orlando dalam draf 2008 dan bermain 77 perlawanan semasa bersama Magic. – AP

Pengawal Dallas Mavericks, Courtney Lee ketika mengawal bola melepasi pemain San Antonio Spurs, Bryn Forbes semasa perlawanan NBA di San Antonio pada 10 Mac lalu. Pengawal veteran Mavericks, Lee cedera ketika pasukan dijadualkan untuk meneruskan latihan minggu depan. – AP