Thursday, November 30, 2023
25.8 C
Brunei

  -

  Mayat wanita dikerat ditemui, lelaki ditahan

  LOS ANGELES, 12 NOV – Polis telah menahan seorang lelaki Los Angeles berhubung penemuan mayat wanita yang dikerat-kerat dan laporan kehilangan isteri serta ibu bapa yang tinggal bersamanya.

  Jabatan Polis Los Angeles mengesahkan penahanan Samuel Haskell, berusia 35 tahun pada Sabtu.

  Dia telah dipenjarakan kerana disyaki membunuh, sementara polis cuba mengenal pasti mayat yang ditemui dalam beg di dalam tong sampah pada Rabu.

  Penangkapan itu disokong bukti daripada pemeriksaan di rumah Haskell di kawasan Tarzana di mana dia tinggal bersama isteri, mertua dan tiga anaknya, kata polis. Isteri Haskell yang berusia 37 tahun, Mei Li Haskell, telah hilang bersama ibu bapanya.

  Kanak-kanak itu berjaya dikesan dan sedang dijaga oleh saudara-mara, kata polis.

  Polis tidak tahu sama ada Haskell mempunyai peguam yang boleh bercakap bagi pihaknya dan tiada fail mahkamah tersedia dalam talian untuk menunjukkan sama ada dia telah mengupah seorang peguam atau mempunyai pembela awam. Ahli keluarga tidak dapat dihubungi.

  Haskell telah ditahan sebagai ganti ikat jamin AS$2 juta, dengan kehadirannya di mahkamah dijadualkan pada Isnin.

  Pelbagai media telah mengenal pasti Haskell sebagai anak lelaki dan nama sama dengan bekas eksekutif di sebuah agensi bakat terkenal Hollywood.

  Polis mengenal pasti ibu bapa Mei Li Haskell sebagai Gaoshan Li, 71, dan Yanxiang Wang, 64. – AP

  Gambar serahan Jabatan Polis Los Angeles menunjukkan Mei Haskell (kiri), dan ibu bapanya YanXiang Wang dan Gaoshan Li. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China gesa gencatan senjata menyeluruh segera

  BEIJING, 30 NOV - China hari ini menggesa ‘gencatan senjata kemanusiaan yang berterusan’ dalam konflik Israel-Hamas dalam kertas jawatan yang dikeluarkan oleh kementerian luarnya. "Pihak-pihak...