Tuesday, August 9, 2022
22.7 C
Brunei

Mickelson kembali ke Kapalua setelah 21 tahun

-

KAPALUA, HAWAII, 23 DIS – Phil Mickelson akan kembali ke Hawaii untuk bermain golf, bukan bercuti, komited menyertai Kejohanan Sentry Juara di Kapalua buat kali pertama dalam 21 tahun.

Mickelson memenangi kejohanan juara-juara di Taman Peranginan La Costa pada tahun 1998 dan kemudian bermain hanya dua kali sejak dia berpindah ke Plantation Course di Kapalua pada tahun 1999, yang terbaharu pada tahun 2001 apabila dia terikat pada kedudukan ke-28 menentang 33 pemain.

Dia layak memenangi Kejohanan PGA di Pulau Kiawah pada usia 50 tahun, menjadikannya juara tertua dalam sejarah.

Kemunculannya bermakna keempat-empat juara utama akan berada di Kapalua pada 6 hingga 9 Januari, menyertai juara Masters, Hideki Matsuyama, juara Terbuka AS, Jon Rahm dan juara Terbuka Britain, Collin Morikawa.

Turut bertanding ialah Jordan Spieth dan Justin Thomas. Antara yang tidak bermain ialah pemenang Kejohanan Wells Fargo, Rory McIlroy, memulakan musimnya di Timur Tengah yang merupakan sebahagian daripada jelajah Eropah. – AP

Reaksi Phil Mickelson meraikan setelah memenangi pusingan akhir Kejohanan PGA kelmarin. – AP
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -