Saturday, June 10, 2023
22.6 C
Brunei

  -

  Microsoft perbaiki platform awan

  REDMOND, WASHINGTON, 29 OGOS – Microsoft mengatakan ia telah memperbaiki kekurangan dalam platform pengkomputeran awannya yang diberi amaran oleh penyelidik keselamatan siber yang mana membolehkan penggodam mengambil alih produk pangkalan data berasaskan awan yang digunakan oleh banyak syarikat besar.

  Syarikat itu mengatakan baru-baru ini bahawa tidak ada bukti potensi pembukaan dieksploitasi oleh pelaku yang berniat jahat atau ada data pelanggan yang terdedah.

  Firma keselamatan siber Wiz, yang diketuai oleh bekas pekerja Microsoft, mengatakan ia menemui apa yang disebutnya ‘terdedah kritikal yang belum pernah terjadi sebelumnya’ di platform awan, Azure Microsoft dan memberitahu syarikat teknologi itu awal bulan Ogos.

  Microsoft membayar firma itu untuk penemuan tersebut dan mengatakannya segera menyelesaikan masalah.

  “Jika dieksploitasi, kekurangan itu dapat mempengaruhi ribuan organisasi, termasuk banyak syarikat Fortune 500,” menurut Wiz, yang berpusat di Israel dan California. – AP

  Microsoft mengatakan bahawa ia hanya mempengaruhi sebahagian pelanggan yang menggunakan produk tersebut. – AP

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Korea S sasar hubungan sihat dengan China

  SEOUL, 9 JUN - Penasihat keselamatan Korea Selatan, hari ini berkata negara itu berhasrat untuk mewujudkan hubungan sihat dengan China yang menekankan amalan saling...
  - Advertisment -