Thursday, December 7, 2023
27.5 C
Brunei

  -

  Mitoma tersingkir kelayakan Piala Dunia

  TOKYO, 15 NOV – Jepun mengalami tamparan hebat pada malam kelayakan Piala Dunia dengan pemain sayap Brighton, Kaoru Mitoma diketepikan kerana kecederaan, kata persatuan bola sepak hari ini.

  Pemain berusia 26 tahun itu telah menjaringkan tujuh gol dalam 18 penampilan untuk negaranya dan muncul sebagai salah seorang penyerang paling hebat dalam Liga Perdana.

  Tetapi jurulatih Hajime Moriyasu mesti meneruskan tanpa pemain itu apabila Jepun memulakan perjalanan panjang menuju Piala Dunia 2026 di laman sendiri menentang Myanmar esok, diikuti Syria pada Selasa di Jeddah.

  Persatuan Bola Sepak Jepun tidak mendedahkan kecederaan itu.

  “Memandangkan ini adalah perlawanan kelayakan Piala Dunia, saya menyertai pasukan yang mempercayai potensi saya untuk menyumbang,” kata Mitoma dalam satu kenyataan JFA.

  “Tetapi malangnya, memandangkan saya tidak akan dapat bermain pada tahap 100 peratus, saya telah memutuskan untuk membiarkan rakan sepasukan saya bermain bagi pihak saya, yang mana saya berasa kesal berbuat demikian.

  “Buat masa ini, saya akan bekerja keras untuk pulih secepat mungkin.”

  Mitoma masuk sebagai pemain gantian pada separuh masa kedua ketika Brighton seri 1-1 di laman sendiri menentang Sheffield United pada hujung minggu. – AFP

  Kaoru Mitoma telah dinamakan dalam skuad Jepun untuk kelayakan Piala Dunia. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Rekrut warga Nepal dalam tentera Rusia, 12 ditahan

  KATHMANDU, 6 DIS – Polis Nepal mengumumkan hari ini mereka telah menahan 12 orang yang dituduh menghantar lelaki muda Nepal secara haram untuk direkrut...