Murray tempuh perlawanan sukar setelah kemenangan maraton

BRUSSELS, 20 OKT – Andy Murray mengatakan bahawa dia ‘tidak pernah bermain dalam perlawanan seperti ini’ setelah bekas pemain nombor satu dunia itu bermain menentang Frances Tiafoe dari Amerika Syarikat dalam perlawanan Terbuka Eropah.

Pemain Scot berusia 34 tahun, yang mengalami kecederaan pinggul yang mengancam kerjaya, menyelamatkan dua mata perlawanan untuk memperoleh kemenangan 7-6 (7/2), 6-7 (7/9), 7-6 (10/8) dalam perlawanan pusingan pertama yang mendebarkan di Antwerp.

Pada tiga jam 45 minit, ia adalah perlawanan terbaik pada tahun ini, kata ATP, memecahkan rekod tiga jam 38 minit yang dimainkan oleh Rafael Nadal dan Stefanos Tsitsipas dalam peringkat akhir Barcelona pada bulan April.

“Saya rasa saya tidak pernah bermain perlawanan seperti itu,” kata Murray yang keletihan.

Murray selepas perlawanan berkata kepada Tiafoe, “Sekarang ini sudah jelas bahawa badan saya sudah tua. Saya telah bermain banyak perlawanan di Tour”. – AFP

Aksi pemain tenis Britain, Andy Murray ketika mengembalikan bola dalam perlawanan kejohanan ATP Terbuka Eropah menentang pemain AS, Frances Tiafoe di Antwerp kelmarin. – AFP