Tuesday, August 9, 2022
29.7 C
Brunei

Nabila takut berdepan Kak Ogy

-

Meskipun bukan baharu dalam bidang lakonan, pelakon dan penyanyi, Nabila Razali mengakui, gugup disatukan dengan bintang hebat, Fauziah Datuk Ahmad Daud menerusi drama terbaharu, Wan Senja.

Nabila berkata dia banyak bertanya pada barisan pelakon mengenai pelakon yang mesra disapa Kak Ogy itu disebabkan rasa takut, namun bersyukur Kak Ogy sangat mesra dan mudah memberi kerjasama.

“Saya sudah bertanya macam mana bekerja dengan Kak Ogy sebelum masuk set penggambaran disebabkan sangat takut. Namun, Kak Ogy sangat peramah dan hanya serius ketika bekerja. Jadi, apabila bekerja, kita juga harus serius. Sebelum masuk lokasi, saya berlatih dialog beberapa kali supaya terbiasa dengan dialog, penyampaian dan tona suara.

“Jadi, ini adalah penghargaan apabila diberikan peluang bekerja dengan Kak Ogy. Saya belum berkongsi pentas atau bergandingan dalam naskhah bersama Kak Ogy. Jadi, perkara ini sudah tentu akan saya masukkan dalam profil seni saya,” katanya kepada media.

Tambah Nabila, dia juga banyak menuntut ilmu dengan Kak Ogy dan sangat berterima kasih kepada Primadona Filem Melayu itu kerana banyak membantu mendalami watak.

Nabila berkata dia banyak bertanya pada barisan pelakon mengenai Kak Ogy disebabkan rasa takut. – Agensi

“Apabila dapat bekerja dengan Kak Ogy, saya dapat lihat caranya bekerja. Antaranya, penyampaian dialog, semuanya saya jadikan ilmu untuk digunakan menerusi lakonan akan datang.

“Ada satu adegan yang agak sukar untuk dijayakan di mana saya perlu bersedih, tetapi dengan bantuan Kak Ogy, saya dapatkan rasa tenaga dan mampu bersedih. Jadi, saya harap penonton juga dapat rasa kesedihan dan kesakitan yang saya mahu sampaikan, Insya-Allah,” katanya.

Nabila ditemui pada sidang media drama Wan Senja secara maya, baru-baru ini. Mengulas lanjut, Nabila berkata dia membawakan watak berbeza menerusi drama Wan Senja, berbanding drama lain.

“Watak dalam drama Wan Senja sangat berbeza. Sebelum ini, saya selalu menjayakan drama romantik komedi dan naskhah menggembirakan, namun, kali ini saya menjayakan watak isteri ‘queen control’ yang sangat kejam.

“Saya kena menghidupkan watak lebih jahat daripada suami lakonan Ali Rezark. Bayangkan, dia jahat, tetapi saya kena lagi jahat. Jujurnya, ia satu cabaran yang sangat besar buat saya,” katanya. – Agensi

Artikel sebelum iniRB semarak bulan Ramadan
Artikel seterusnyaRonaldo selamatkan United
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Ershun lahirkan panda kembar

CHONGQING, 8 OGOS – Seekor panda gergasi bernama Ershun telah melahirkan anak kembar 22 Julai lalu di sebuah zoo di barat daya China, Perbandaran...
- Advertisment -