Sunday, March 26, 2023
24.5 C
Brunei

-

Napoli kejar kejuaraan

MILAN, 10 MAC – Selepas kempen meraih kegemi-langan terhenti hujung minggu lalu, Napoli boleh mendapatkan kembali keju-araan Serie A mereka pada Sabtu apabila menentang Atalanta.

Kekalahan kepada Lazio bermakna mata pendahuluan liga besar Napoli ke atas Inter Milan dikurangkan kepada 15 mata dengan berbaki 13 perlawanan.

Inter berpeluang memberikan sedikit tekanan kepada Napoli ketika mereka membuka perlawanan hujung minggu di Spezia yang diancam penyingkiran pada malam Jumaat.

Peluang adalah tipis untuk Napoli gagal memenangi Scudetto pertama mereka sejak 1990 kerana walaupun Inter memenangi semua perlawanan, 25 mata lagi akan mengesahkan kemenangan untuk kelab terbesar di selatan Itali itu.

Spalletti menyifatkan kekalahan Lazio sebagai hari rehat, jelasnya tidak prihatin dengan kekecewaan walaupun penyerang bintangnya, Victor Osimhen dan Khvicha Kvaratskhelia mencipta peluang.

Duo dinamik itu telah menyerlahkan Serie A musim ini dan akan bermula semula pada Sabtu walaupun menentang Eintracht Frankfurt pada Rabu. – AFP

Aksi Eljif Elmas (kiri) semasa perlawanan bola sepak Serie A di stadium Diego Armando Maradona di Naples, Itali, 3 Mac 2023. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Xi jemput Sanchez adakan lawatan negara

MADRID, 24 MAC - Perdana Menteri Sepanyol, Pedro Sanchez telah menerima jemputan daripada Presiden China, Xi Jinping untuk membuat lawatan negara ke Beijing ketika...
- Advertisment -