Sunday, January 29, 2023
23 C
Brunei

-

Nets tumpaskan Miami

LOS ANGELES, 9 JAN – Brooklyn Nets melakar kemenangan 102-101 NBA ke atas Miami Heat kelmarin menerusi kemenangan Royce O’Neale dengan menyaksikan superstar Kevin Durant mengalami kecederaan lutut pada suku ketiga.

Durant, dengan purata 30 mata setiap perlawanan untuk Nets yang melonjak, cedera dengan baki lebih kurang seminit di tempat ketiga apabila rakan sepasukan dari Australia, Ben Simmons bangkit untuk menghalang rembatan Jimmy Butler, yang jatuh semula ke arah Durant.

Durant duduk di atas lantai untuk beberapa saat, cuba untuk kembali semula ke dalam permainan kemudian pergi ke bilik persalinan.

Sejurus selepas perlawanan Vaughn berkata dia belum lagi membincangkan mengenai kecederaan itu dengan Durant, yang mengucapkan tahniah kepada rakan sepasukan ketika mereka keluar daripada gelanggang.

Kyrie Irving mendahului Nets dengan 20 mata. Durant menamatkan saingan dengan 17 mata dalam masa 30 minit di gelanggang dan O’Neale bangkit selepas Heat mendahului Sembilan mata dengan permainan berbaki 9 minit 24 saat.

Miami meraih 101-100 selepas percubaan daripada Butler tetapi apabila Irving terlepas percubaan tiga mata dengan baki 5.5 saat, O’Neale mendapat rebound dan memberikan apa yang terbukti sebagai pemenang perlawanan.

Butler mendahului Miami dengan 26 mata namun terlepas layup pada buzzer.

Di sebalik kebimbangan terhadap Durant, Vaughn gembira dengan persembahan daripada Nets, yang meningkat kepada 27-13, satu perlawanan di belakang Boston Celtics di atas East.

Sementara itu, bekas rakan sepasukan Durant, James Harden, meraih triple-double 20 mata untuk membantu Philadelphia 76ers meraih kemenangan meyakinkan 123-111 ke atas Pistons di Detroit. – AFP

Aksi Kyrie Irving (kiri) melepasi Jimmy Butler semasa separuh masa kedua perlawanan bola keranjang NBA. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S sokong hantar bantuan kepada Korea U

SEOUL, 27 JAN – Kerajaan Korea Selatan hari ini berkata bahawa ia akan membantu usaha orang awam untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan kepada Korea Utara...
- Advertisment -