Tuesday, December 5, 2023
23.1 C
Brunei

  -

  Nicklaus tutup mulut di Memorial

  DUBLIN, OHIO, 31 MEI – Jack Nicklaus sudah mengatakan terlalu awal pada Mac apabila AT&T Pebble Beach Pro-Am akan menjadi salah satu acara Jelajah PGA pada tahun 2024.

  Pada Selasa dia nampaknya berhati-hati apabila ditanya mengenai topik sama ada Kejohanan Memorialnya harus ada pengurangan.

  Rancangannya adalah agar acara utama mempunyai lapangan elit tidak lebih daripada 80 pemain tanpa pengurangan. Tiger Woods berkata dia mahukan potongan 36 lubang untuk Genesis Invitational di Riviera yang dia selenggarakan dan Nicklaus juga mahukan pengurangan.

  “Saya membuka mulut terlalu cepat di sana di Honda sebelum mereka mengumumkan apa-apa,” kata Nicklaus.

  “Secara kebetulan, Jay (Monahan) tidak begitu gembira dengan saya. Dan saya tidak menyalahkannya kerana saya tidak menyedari bahawa mereka tidak melakukan apa-apa. Dan mereka benar-benar belum memuktamadkan apa yang berlaku di sini, jadi atas dasar keadilan kepada Jay, saya rasa saya akan tutup mulut sahaja.

  “Itu sukar untuk saya lakukan. Awak tahu itu.”

  Reaksi Jack Nicklaus selepas pukulan tee pertama semasa pusingan pertama kejohanan golf Masters di Augusta, Ga., 8 April 2021. – AP

  Secara umumnya, Nicklaus menggemari pengurangan 36 lubang, dan apabila didesak untuk memberikan pendapatnya, dia mengatakan dia akan baik-baik dengan apa sahaja keputusan.

  “Ada sebab mengapa mereka tidak dikurangkan dan mungkin ada sebab mengapa mereka melakukannya. Jelas sekali dari sudut pandangan kami di sini adalah lebih mudah untuk memantau 70 atau 80 pemain walau apa pun jumlahnya daripada 120 pemain,” kata Nicklaus.

  Beliau juga berkata ia akan mengambil sedikit tekanan untuk menyediakan lapangan, terutamanya jika terdapat penundaan cuaca.

  Nicklaus mengatakan dia suka memiliki lapangan dengan 120 orang kerana ia memastikan pemain berada di padang sepanjang hari untuk penonton, dan ia memberi peluang kepada pemain muda untuk bermain. – AP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  India setuju tarik balik tentera dari Maldives

  NEW DELHI, 4 DIS – India telah bersetuju untuk menarik balik tenteranya dari Maldives, kata presiden kepulauan strategik itu, memenuhi janji yang dibuatnya menjelang...