Sunday, March 26, 2023
27.2 C
Brunei

-

Noble tekad mahu bersara

LONDON, 28 APRIL – Pemain West Ham, Mark Noble akan tetap dengan keputusannya untuk bersara pada penghujung musim, walaupun pasukan tersebut layak ke Liga Juara-juara buat kali pertama.

Noble, yang bermain untuk pasukan West Ham sejak 2004, mengumumkan pada Mac tahun lalu bahawa musim ini akan menjadi musim terakhirnya bersama kelab London berkenaan.

Kapten kelab tersebut telah membantu West Ham mara ke separuh akhir Liga Europa, dengan pemenang pertandingan itu layak secara automatik ke Liga Juara-juara.

Bagaimanapun, pencapaian tersebut tidak mengubah keputusan Noble untuk menangguhkan persaraannya itu.

“Memenangi Liga Europa dan menjulang trofi, adakah saya akan kembali? Tidak,” kata Noble kelmarin. “Dan itu jawapan jujur saya. Untuk mengakhirinya dengan pencapaian itu akan menjadi sangat istimewa.

“Saya bergurau senda dengan rakan sepasukan beberapa hari yang lalu, berkata jika itu berlaku, saya dengan senang hati akan datang menonton perlawanan Liga Juara-Juara dengan trofi Liga Europa di sebelah saya. Noble bukan lagi pemain tetapi dalam kesebelasan utama West Ham, dengan Tomas Soucek dan Declan Rice merupakan gandingan tengah di bawah David Moyes.

Namun, dia berseronok dengan kunjungan perpisahannya di kelab tersebut sebagai pemain berusia 16 tahun, dengan West Ham mencatat kejayaan di Eropah buat kali pertama dalam satu generasi. Menewaskan Sevilla, pemenang bersiri Liga Europa, berada di dalam kelompok 16 terakhir dan semua itu akan disenaraikan sebagai satu peristiwa hebat dalam sejarah West Ham baru-baru ini. – AP

Gambar fail menunjukkan aksi Mark Noble semasa perlawanan Liga Perdana antara Chelsea dan West Ham United di Stamford Bridge, London, 24 April 2022. –AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Xi jemput Sanchez adakan lawatan negara

MADRID, 24 MAC - Perdana Menteri Sepanyol, Pedro Sanchez telah menerima jemputan daripada Presiden China, Xi Jinping untuk membuat lawatan negara ke Beijing ketika...
- Advertisment -