Sunday, September 24, 2023
21.9 C
Brunei

  -

  NZ perkenal skim bayar piza selepas meninggal dunia

  NEW ZEALAND, 2 JUN – Hell Pizza yang berpangkalan di New Zealand memperkenalkan skim pembayaran unik yang dipanggil Afterlife Pay, membolehkan pelanggan menikmati piza mereka sekarang dan menyelesaikan bil selepas mereka meninggal dunia, menurut laporan portal Firstpost.

  Dengan cara ini, Hell Pizza membezakan dirinya dalam pasaran beli sekarang, bayar kemudian (BNPL), program yang menonjol dengan tiada yuran atau denda yang dikenakan.

  Laman web syarikat menyatakan bahawa hanya 666 pelanggan boleh mengambil bahagian dalam kontrak yang sah secara undang-undang itu.

  Konsep itu berkisar pada idea untuk meringankan beban pembayaran segera.

  Pelanggan yang memilih untuk menjadi antara 666 manusia yang terpilih akan mengisytiharkan hutang mereka secara rasmi kepada syarikat dalam wasiat mereka.

  Hell Pizza menawarkan pilihan 24 piza yang diberi nama secara kreatif, memenuhi pelbagai citarasa dengan pilihan seperti nafsu, keserakahan, dengki, kemarahan dan kebanggaan. Pilihan tambahan seperti pandemonium, brimstone, mordor, grimm, dan mischief menambahkan gaya kepada menu.

  Untuk mempromosikan skim pembayaran tidak konvensional ini, syarikat itu mengeluarkan video di saluran YouTube rasminya. Video itu menggambarkan seorang individu ditemani peguam menghantar piza kepada pelanggan dan meminta mereka menandatangani perjanjian membolehkan mereka menikmati piza secara percuma dan membuat pembayaran selepas meninggal dunia. Penerangan video itu menekankan kemudahan berpesta dengan Afterlife Pay.

  Sambutan terhadap skim Afterlife Pay dari Hell Pizza telah bercampur-baur, dengan seorang individu bertanyakan cara memohon, manakala seorang lagi mempersoalkan kesahihannya. – Agensi

  Gambar dari Hindustan Times menunjukkan penghantar Hell Pizza membuat penghantaran kepada pelanggan yang boleh menikmati piza sekarang dan menyelesaikan bil selepas mereka meninggal dunia. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...