Sunday, December 10, 2023
29.1 C
Brunei

  -

  Pacquiao sedia sertai pertandingan pameran tinju

  MANILA, 6 SEPT – Manny Pacquiao, yang bersara daripada tinju tahun lalu kerana bertanding untuk jawatan presiden Filipina, hari ini memberitahu AFP bahawa dia sedang mempertimbangkan untuk bertanding dalam perlawanan persembahan di Arab Saudi pada Januari.

  Bekas juara dunia legenda berusia 43 tahun itu akan mengadakan perbincangan berhubung pertarungan menentang bekas rakan sparring Perancis, Jaber Zayani di Riyadh.

  “Kami hanya akan memulakan perbincangan,” Pacquiao, yang sebelum ini menolak untuk kembali ke tinju profesional, berkata melalui telefon dari bandar asalnya General Santos di mana dia sedang bersiap untuk pertarungan amal menentang YouTuber Korea Selatan.

  Pacquiao menamatkan karier tinjunya selama 26 tahun dengan kekalahan di tangan petinju Cuba, Yordenis Ugas pada Ogos 2021 dan, serta bekas senator, usahanya gagal awal tahun ini untuk menjadi presiden negaranya.

  “Saya akan bersedia dengan cara yang sama seperti saya berlatih untuk perlawanan sebenar,” kata Pacquiao mengenai perlawanan amalnya menentang YouTuber seni mempertahankan diri DK Yoo pada 10 Disember di Seoul.

  Yoo mempunyai lebih daripada 650,000 pelanggan di YouTube, di mana dia mempromosikan seni mempertahankan diri gayanya yang dipanggil “sistem pertempuran peperangan”.

  “Saya tahu saya tidak akan menang menentangnya tetapi saya akan cuba yang terbaik untuk mengejutkan Manny Pacquiao,” kata Yoo sebelum ini.

  Kebanyakan wang yang dikumpul daripada acara itu akan digunakan untuk membina semula rumah di Ukraine yang dilanda konflik, kata penganjur.

  Pacquiao bersedia untuk menyertai pemain tinju bersara lain yang telah menceburi litar pameran. – AFP

  Aksi legenda tinju Manny Pacquiao berlatih di gimnya di bandar General Santos di pulau selatan Mindanao pada 22 Jun 2021. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Hong Kong adakan pilihan raya majlis pertama di bawah peraturan baharu

  HONG KONG, 10 DIS - Penduduk pergi mengundi pada hari ini dalam pilihan raya majlis daerah pertama Hong Kong sejak rombakan pilihan raya dilaksanakan...