Saturday, September 23, 2023
23.7 C
Brunei

  -

  Padah cuba loloskan diri dengan syabu

  TAWAU, 8 SEPT – Cubaan seorang lelaki tempatan meloloskan diri daripada sekatan jalan raya semasa membawa dadah jenis syabu seberat 2.1 kilogram (kg) dianggarkan bernilai RM120,000 telah digagalkan oleh pihak berkuasa  di Jalan Timur, di sini, kelmarin.

  Ketua Polis Daerah Tawau ACP, Jasmin Hussin berkata dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, suspek berusia 30 tahun, yang dipercayai pengedar dadah, berjaya ditahan selepas polis mengejar kereta suspek beberapa kilometer.

  Katanya, suspek berada dalam keadaan mencurigakan dan memecut kereta selepas melakukan pusingan U daripada sekatan jalan raya sebelum tindakan pantas anggota polis di sekatan itu mengejar kereta suspek.

  “Suspek berjaya ditahan selepas dikejar beberapa kilometer dan polis menemukan satu bungkusan plastik bersama suspek dan di dalamnya mengandungi empat plastik lutsinar berisi hablur jernih disyaki dadah jenis syabu.

  “Pemeriksaan polis di dalam kereta suspek turut menemukan sebuah kotak berisi dua bungkusan plastik hijau (mengandungi) bahan hablur jernih mampat disyaki dadah jenis sama (syabu),” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

  Jasmin berkata suspek mempunyai rekod jenayah lampau dan pernah ditangkap mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952 pada tahun 2016 dan kini ditahan reman selama tujuh hari bermula semalam untuk siasatan lanjut. – Bernama

  Ketua Polis Daerah Tawau ACP, Jasmin Hussin menunjukan dadah yang dirampas pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah Tawau kelmarin. – Bernama
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Lebih 30,000 orang dibawa ke hospital akibat strok haba

  TOKYO, 22 SEPT – Jepun pada Ogos menyaksikan sejumlah 34,835 individu dibawa ke hospital di seluruh negara dengan gejala strok haba, ketika negara itu...