Panamazing dapat sambutan

Oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 7 OKT – Pesta pelancongan Panamazing anjuran Pan Bright Travel (PBT), yang berlangsung selama dua hari, hingga kelmarin di Kompleks Membeli-belah Times Square telah mendapat sambutan yang menggalakkan apabila jualan tiket segera Malaysia Airlines ke Kuala Lumpur habis dalam masa kurang daripada 2 jam.

“Kami terkejut apabila jualan  yang ditawarkan dari jam 6 petang hingga 9 petang pada hari pertama bagi 50 penumpang sahaja telah dijual habis sebelum ia ber-akhir,” kata Pengurus Jualan dan Pembangunan Perniagaan PBT, Dayang Nur Khadijah binti Abdullah.

Beliau menambah bahawa jualan segera itu juga menawarkan elaun bagasi 30kg, lebih 10kg daripada elaun bagasi biasa 20kg yang ditawarkan untuk tambang biasa.

Pesta pelancongan yang dianjurkan bersempena dengan Acara Home & Lifestyle di kompleks membeli-belah berkenaan juga menawarkan pakej dan promosi menarik yang turut mendapat sambutan.

Dayang Nur Khadijah berkata, sepanjang acara itu, mereka juga bekerjasama dengan Tourism Malaysia melalui rebat penerbangan ke Kota Kinabalu dan Kuala Lumpur, selain Korea dan Jepun.

Pemegang kad debit dan kad kredit Bank Baiduri yang membuat pembelian juga  mendapat peluang dua kali ganda untuk cabutan bertuah ‘Travel & Win’ dan 25 rebat harian untuk kad kredit Baiduri manakala pemegang kad kredit Bank Standard Chartered (SCB) pula berpeluang mengikuti cabutan bertuah untuk 150 orang pertama dengan hadiah termasuk barangan SCB, bagasi, rebat tunai, Royal Brunei dan Kris Flyer Miles.

Pelancong yang membuat pembelian semasa pameran itu juga layak ikut serta dalam edisi ke-6 promosi cabutan bertuah ‘Travel & Win a Hyundai atau Birkin’ yang mana pada edisi tahun ini, Pan Bright menawarkan dua buah kereta kepada pemenang pertama dan kedua.

Pesta itu juga menyaksikan PBT memberikan 10 hadiah untuk cabutan harian termasuk tiket penerbangan pergi balik ke Manila untuk dua orang, satu tiket pergi balik ke Manila, sebuah bagasi kabin khas Pan Bright dan penginapan hotel percuma di Kota Kinabalu.

Selain itu, terdapat juga kadar istimewa untuk insurans perjalanan semasa acara berkenaan.