Thursday, September 29, 2022
31.9 C
Brunei

Pasukan bawah 20 tahun Brunei berlepas sertai kelayakan AFC

-

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 8 SEPT – Pasukan kebangsaan bawah 20 tahun Negara Brunei Darussalam meninggalkan negara kelmarin untuk mengambil bahagian dalam Kelayakan Piala Asia Bawah 20 Tahun Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) Uzbekistan 2023 dari 14 hingga 18 September.

Pasukan Brunei atau dikenali sebagai Tabuan Muda diundi dalam Kumpulan J bersama Emiriah Arab Bersatu (UAE), Iran dan tuan rumah Kyrgyzstan, dengan perlawanan akan diadakan di Stadium Dolen Omurzakov di Bishkek. Persatuan Bola Sepak Negara Brunei Darussalam (FABD) baru-baru ini mengumumkan 23 anggota skuad untuk kelayakan tersebut.

Penjaga gol dalam skuad itu ialah Mohammad Riyan Aiman ​​bin Jali, Muhammad Ammar Rawi bin Abdul Suwardy dan Mohd Danish Aiman ​​bin Mardiani.

Manakala antara pemain pertahanan terdiri daripada Mohammad Naqiuddin bin Abdullah, Abdul Hafiy bin Herman, Mohd Hadif Mansur bin Haji Zulkarman dan Mohd Syaherrul Affendy Mohd Syahmirul Nizam.

Antara pemain tengah pula terdiri Muhd ​​Wafiq Danish Mohd Hasimulabdillah, Muhd ​​Danisyh Syariee Mohd Masrazni, Muhd Hakeme Yazid bin Said dan Awangku Muhd ​​Ali Munawwar bin Pengiran Abdul Rahman.

Pemain di posisi penyerang terdiri daripada Muhammad Bazli bin Aminuddin, Mohd Azhari Danial bin Haji Mohd Yusra dan Muhd ​​Baihaqi Yusop bin Arabimulfhasal. Rombongan akan diketuai oleh Pengurus Pasukan, Mohammad Nazib bin Haji Ali Haji Faizalani bin Haji Abdul Ghani berkhidmat sebagai ketua jurulatih.

Pasukan kebangsaan bawah 20 tahun Brunei bergambar ramai sebelum berlepas untuk Kelayakan Piala Asia Bawah 20 Tahun Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) di Uzbekistan. – Gambar serahan Persatuan Bola Sepak Negara Brunei Darussalam (FABD)
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Penjawat awam dilarang luah pendapat di media sosial

COLOMBO, 28 SEPT – Sri Lanka hari ini mengarahkan penjawat awam untuk tidak meluahkan pendapat mereka di media sosial selepas beberapa orang pegawai mendakwa...
- Advertisment -