Pasukan BSRC99 juara badminton

Oleh Hajah Saemah Kepli

 

KUALA BELAIT, 9 Ogos – Pasukan BSRC99 muncul juara dalam perlawanan akhir kejohanan badminton bersempena Sambutan Ulang Tahun Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam Ke-72 Tahun, yang diadakan di Dewan Kemasyarakatan Kampung Pandan, semalam.

Juara telah berjaya mengutip tiga markah berbanding satu setelah berjaya menewaskan Pasukan Bravery B pada kejohanan yang dianjurkan oleh Majlis Perundingan Kampung (MPK) Pandan C, di sini.

Hadir selaku tetamu kehormat dan seterusnya menyempurnakan majlis penyampaian hadiah kepada pemenang ialah Penasihat MPK Pandan C, Dato Paduka Haji Jamain bin Haji Julaihi.

Dato Paduka Haji Jamain menyampaikan hadiah kepada johan perlawanan akhir yang diadakan di Dewan Kelab Rekreasi Brunei Shell, baru-baru ini.

Turut hadir bagi menyaksikan perlawanan tersebut ialah ketua-ketua jabatan dan cawangan Daerah Belait, penghulu-penghulu mukim, ketua-ketua kampung, pengurus-pengurus syarikat swasta serta orang ramai.

Kejohanan yang disertai oleh 13 buah pasukan itu telah dimulakan pada 30 Julai lalu di Dewan Kelab Rekreasi Brunei Shell.

Ia merupakan sebahagian acara yang diadakan bagi memeriahkan bersempena sambutan itu, di samping mengeratkan perpaduan dan silaturahim di kalangan para pemain dan menggalakkan para penduduk di daerah itu untuk sentiasa aktif bersukan dan membantu mengembangkan sukan badminton di daerah itu.